söndag 9 augusti 2009

Fix på uteplatsen på “växthussidan”

Efter tips från Hulda på “enkel tulipan” styrde jag kosan mot möbelvaruhuset med stort I och inhandlade två blomsterhyllor (fast det är egentligen bokhyllor). De grå var (tyvärr) slut, så det fick bli vita i stället. Men jag är absolut inte ledsen för det!

Som vanligt är det ju lite pyssel med grejorna man köper där, men det gick galant. Jag har ju tränat på en hel del möbler därifrån sen tidigare.

Det roligaste är ju sen att piffa & pyssla och se om det blir som man har tänkt sig. Innan stod krukorna direkt på trä-trallen och det såg så stökigt ut jämt.

Det blev nog faktiskt mycket bättre än vad jag hade tänkt mig!

IMG_3299

Överst tronar två stycken pottor (det är faktiskt riktiga pottor) och sen har jag fyllt på med krukor som passar ihop i färg (för det mesta). Blommorna är mest (röda) pelargoner, men några andra har också platsat (t.ex. en aloe vera).

IMG_3288 IMG_3294    IMG_3289

Potta nummer 2 (nedan)

IMG_3291IMG_3293 IMG_3296IMG_3297IMG_3295

Som en extra bonus blev det så pass mycket plats så att min solsäng kan få stå framme jämt. Jag har rensat upp på ett av zink-borden så jag kan ställa min tekopp och lägga min bok där när jag ska slå mig ner för en stund i solen, eller äta frukost medan det ännu är skugga bakom växthuset.

IMG_3336   IMG_3338 IMG_3337

Kudde och filt (i påslakan) är laddade (sen tidigare) med riktigt retromönster! Korgen med alla tillbehör man behöver (vatten, klocka, penna, mp3-spelare, trädgårdstidningar, telefoner, nagelfil etc etc etc) är inköpt på loppisen på Täby Galopp och vitmålad. Så nu är det bara att ligga still och gotta sig.

 IMG_3333 IMG_3334

Passande bok till en med bloggen “Häxor & Änglar”, va?

Ha en jätteskön dag i solen ni med!

Kram

 

 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Oj, så mycket du har hunnit göra, medan jag har varit frånvarande. Har vart till dr och fick en ny medicin som jag blev dödsdålig av! Har inte kunnat göra något, inte ens blogga eller läst bloggar. Imorgon är det jag som skickar epost till dr. För idag sätter jag ut medicinen själv!
Och det blev ju jättebra med vit hylla också! Det fanns inte när jag köpte min, fast jag är nöjd med min. Och det var ena riktigt fina pottor! Tänk att det fanns så fint dekorerade pottor, jag menar, toastolar är ju vanligtvis inte dekorerade. Och en vilsäng är ju bra att ligga i, fast egentligen vill jag ha en hammock.
Ha det gott!
Hulda

LillaFlisan sa...

ÅH va fint!!!!!!!!!!!

Ja, visst är det häftigt med VÄRMEN!

Älskar dina pottor by the way!

kram

Flisan

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vad fint det blev!
Den vilda kaprifolen har en enorm växtkraft - i alla fall här och för att hålla den på mattan gjorde jag den till ett litet träd.kanske tränger den ut dina andra växter på bågarna!
Ha det gott
Birgitta

Viola sa...

Så mysigt du fixat till det och hyllorna passade ju verkligen in där..pottorna väldans rara..:) så är man hemma igen då..imorgon är vardagen här...vet inte om jag vill det ännu...kram och ha en skön kväll

Växthusmadam sa...

Vilken mysig plats du har bredvid växthuset! Ser jättefint ut! Vad trevligt att dina tomater tagit sig bra, mina verkar inte komma alls pga mina vita flygare.....
Växthusmadam

Hannele på Hisingen sa...

Söt potta.