måndag 14 september 2009

Långhelg i Växjö

Jag har varit i Växjö torsdag kväll – måndag kväll och hälsat på min dotter Linnea med familj. De hade en stor överraskning att presentera; Atlas ska bli storebror!

IMG_4244

Fredag blev stor slappardag.
En tur till Emmaboda med stor marknad blev det på lördagen. Fika hemma hos D´s föräldrar. Hemskt god äppelpaj serverades med vaniljsås. MUMSigt!

IMG_4210IMG_4202IMG_4205IMG_4212
Trätofflor från Nybro köpte jag i Emmaboda. Söta tycker jag. De ska pryda sin plats på väg ut på uteplatsen på baksidan. Matchar väl det (vinter-) svarta i vardagsrummet. Soffan ömsar ju skinn så här på höstkanten, men än så länge är den vit. Soffan blir nog svart så där lagom till Halloween skulle jag tro.

Söndagen regnade (nästan) bort, men framemot nästan kväll åkte vi till Moheda loppis. Där inhandlades ett gammalt strykjärn som ska pryda min tvättstuga så småningom.
IMG_4252IMG_4253 IMG_4258

På måndagen åkte vi till Tingsryd och hälsade på Annie på Annalunda. 1000 STORA TACK till Annie för gott fika och härlig rundvandring i och utanför huset! Och för att Annie öppnade sin härliga butik för oss, bara för oss. Det blev lite handlat förstås. Bla köpte jag en ring som Annie gjort. SÅÅÅÅ fin!
IMG_4259IMG_4263

IMG_4224IMG_4219IMG_4226IMG_4228
Det finns mycket plommon på tomten i Liljedalen, och jag åt tills magen sa absolut STOPP.
Gott gott!!
Och fin humle har de också.
IMG_4229IMG_4230
Örtagården är planterad i en trätunna och smultronlandet likaså.IMG_4214
IMG_4231IMG_4213

Det blev också mycket koll på hemnet.se och hus i Växjö-trakten. Oj, det finns mycket till salu till fantastiska priser (med Stockholmsmått mätt)! STORT hus med STOR tomt för under miljonen. Det är ju helt otroligt!!
Jag blir lite “kollrig” och det drar verkligen i renoveringstarmen. Tänk att få ge sig i kast med ett helt nytt (gigantiskt) projekt (på heltid) inom några år. Härlig tanke! Stor trädgård, så jag kan förverkliga alla idéer om en rumslig trädgård, vill jag ju också ha.

Så nu är jag på väg hem från en jättehärlig och händelserik helg i Småland. Jag åker miljövänligt tåg. Det är smidigt.
STOR kram från YEva LinneaY

4 kommentarer:

  1. VIlken härlig tur du har gjort ...och träffat goa släkten och Annie...så klart du ska hoppa på ett husprojekt och förverkliga dina drömmar och så kommer du ju nära barn och barnbarn..ha en fin vecka och så har du ju köpt samma träskor som jag.:0) ha en fin vecka, kram

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig tur du gjort till de södra delarna av vårt avlånga land.
    Loppisen i Moheda har en god vän och jag hamnat på... Fantastiskt rolig tyckte vi... som älskar det där med antikt och loppis...
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  3. Grattulerar, mormor igen - härligt.
    Bergisanska Trädgården är vacker, var där för herranas många år sedan. Konstigt jag har faktiskt inte ätit ett ändå plommon i år.

    Små pytte saker är häftigt och göra tittskåp av är bra idé.

    Vi ses snart då jag kommer och tittar på din sten. ;MB

    SvaraRadera
  4. Tack själv du härliga Eva Linnéa! Jättekul! Vilket gulligt strykjärn och vilket bra foto på ringen! Den klär sin sköna bärarinna! Jag lånar ditt foto och länkar till dig från butiken. Ok? ;)

    Atlas ja... den sötenosen hade gärna fått stanna kvar här hos mig!

    Självklart ska du bli smålänning!!!

    KRAAAAM

    SvaraRadera

Jag blir glad när du lämnar en kommentar till mina inlägg. Kram & ♥-ligt tack /Eva Linnea

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.