måndag 7 september 2009

Yogahelg

Förra helgen var jag på min yoga-kurs igen.
Det var som alltid omtumlande. Den här helgen handlade det om manifestation och vi var kreativa så det stod härliga till.
Vi gjorde collage.
Collage fungerar som “display” för någon man önskar sig, planerar för eller vill ska hända. Man har tanken i huvudet när man bläddrar i colorerad press (det är finast bilder, färger och tryck i de tidningarna) och tar de bilder som blicken fastnar för och river/klipper ut. Sen lägger man dem på ett papper och komponerar collaget, helst heltäckande så att det inte lyser igenom något papper mellan bilderna. Jag har aldrig gjort med text förut, men nu har jag provat på det också. Collaget ska man sen placera på ett väl synligt ställe så man ser det varje dag och påverkas av budskapet man har “programmerat in”.
IMG_3987
Jag har ju som ni kanske kommer i håg, gjort collage tidigare, så det var inget nytt. Men i yogasammanhang blir det med “laddat” med det gudomliga, feng shui (lyckopunkten), meditation/kontemplation och andra tankar & önskningar kring collaget.
IMG_3989

Mitt collage som jag gjorde i helgen illustrerar min dröm om ett gammalt hus (eventuellt en gammal skola) med stor trädgårdstomt, växthus, örtagård och blomrabatter.
Men är det bara en dröm?
Tänk om det “gudomliga” hör/ser min önskan och styr mig mot det? Nja, man måste ju vara med själv och agera, annars händer ingenting.
Nu lägger jag ju också ut min önskan här i Blogglandia och det kan vara kraftfullt i sig, men det krävs nog att man själv går ut och kollar på hemnet.se eller andra sajter om det finns intressanta objekt. Jag har redan börjat kan jag avslöja! Växjötrakten är mest intressant, där bor ju mitt lilla barnbarn.
IMG_0269
Bilderna som illustrerar detta inlägg är några av mina gamla collage. Det första gjorde jag när jag skulle “forma” mitt företag och det i mitten är mina planer för förra året (2008). Det nedersta är planerna för i år (2009) som är uppsatt på min klädkammardörr. Jag vill inte visa det collage jag gjorde i helgen. Det innehåller en extra del (förutom huset/skolan) som jag inte är beredd att avslöja (än)!Det får förbli hemligt ett tag till.

Kram 

4 kommentarer:

  1. Hej goa vännen! Oj så mycket spännande....så nyfiken och inspirerad jag blir. Ett collage kanske jag skulle göra...*tänk tänk tänk*
    Såklart att det ska bli Växjötrakten!!!! Absolut!!!
    Är hemma hela helgen....säg bara när du kommer så har jag öppet "just for you" :) Nejdå... till helgen sk jag faktiskt se till att annonsera lite bättre än vad jag har gjort så jag hoppas på många besökare. Det är ju rea nu också vet du :)
    Ser framemot att träffa dig! Kram!
    Annie

    SvaraRadera
  2. Hoppas du finner ditt hus! Det sägs ju att den som söker han/hon finner, så lycka till!
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  3. Hej svejs...en display är inte alls dum, jag ska också göra en på drömhuset, men var i baguan ska den sitta?
    Kram Annica.

    SvaraRadera
  4. Jag är helt övertygad om att man med tankens kraft kan få både en gammal skola och örtagård! Det handlar ju om att förhålla sig öppen för möjligheten när skolan väl dimper ner! Ska bli spännande att höra fortsättningen!
    Växthusmadam

    SvaraRadera

Jag blir glad när du lämnar en kommentar till mina inlägg. Kram & ♥-ligt tack /Eva Linnea

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.