onsdag 7 oktober 2009

Yggdrasil

Jag har fyndat (tycker jag själv i alla fall) på Jotex. Tänk att man kan hitta fina grejor, som man har letat länge efter, på så´na ställen! Jag får nog lov att omvärdera min inställning till postorderfirmor. Den är inte/har inte varit så väldigt positiv under årens lopp.
I Jotex julkatalog (tror jag att det var) fanns en svart ljusstake i järn/plåt för 8 stycken värmeljus, i form av ett träd. Jag hade en annan träd-ljusstake för värmeljus, i trä, men den var “livsfarlig”. Det började pyra i ljushållarna av värmen från värmeljusen. Det var en ljusstake i form av en gran, så det var en fin juldekoration, men den åkte i soporna omedelbums.
Min nya fina träd-ljusstake är alltså i metall och kan inte börja brinna. När jag testade den med alla ljus i tyckte jag den liknade “Yggdrasil!”, asagudarnas världsträd. Läs mer om Yggdrasil här (Wikipedia).
IMG_4486IMG_4477
Den passade fint på den svarta brickan. 

Yggdrasil

2 kommentarer:

Maria Berg sa...

Ja nog bär den välden med allt sitt ljus - det behövs ljus i höst mörkret. Clementin och redan 2010 kalender gäller att ligga steget före.

Ta du mitt tema nästa vecka - blir aldrig kul om man känner sig tvingad.

Ja undra hur resten av tvättstugan ser ut? MB

Viola sa...

Älskar nordisk mytologi...och så klart man ska ha en ask hemma...) fin var den din stake...ha en skön kväll i mörkret, kram