onsdag 4 november 2009

Årets jultema 2009: Kitsch, vitt & silver

Jag tror jag ska ha riktigt mycket kitsch till jul i år! Jag är inte riktigt den kitschiga typen (mer hemvävd) så därför vore det roligt med något nytt. Temat är inte helt nytt, jag hade ett kitschigt växthus julen 2008 (se bild nedan), men inomhus kommer det att bli nytt. För att det inte ska bli alltför “vilt” ska jag hålla mig till vitt & silver. Kanske lite blått också?
Jag börjar testa i tvättstugan:
IMG_4923IMG_4924
”Kransen” har jag fått av min dotter, eftersom hon inte tyckte den passade hemma hos henne. Jag hade den hängande lite mer i skymundan förra året, men i år tror jag den ska få hänga i fönstret från 1:a advent, i stället för adventsstjärna (som jag inte har någon, och inte vill ha heller).

En gigantisk kul-ljusstake kan kanske också räknas till det kitschiga? Själva ljuset är ca 10 cm i diameter och ca 47 cm högt. Ljusstaken (23 cm hög) har jag haft sen gammalt. Ett stänk av rött kan ju aldrig skada, det är ju i alla fall en julens färg. Än så länge får ljuset stå utan sin röda ljusstake, iaf fram till Lucia.
IMG_4943
Slingor är härligt kitschiga tycker jag, och det ska jag ha många!
Hittills har jag två. Den första finns i min (fejk-)buxbomsboll vid entrén och den andra finns hopknölad i en lykta som står i växthuset. Men det ska bli fler som lyser upp den mörka november- & decembernatten! En ska jag linda runt rosenbågarna.
IMG_4927IMG_4931
IMG_4455IMG_4933
Kitschtemat upprepar sig, som sagt. Förra året hade jag kanske Täbys kitschigaste växthus till jul? I stället för julgran hade jag alla julgransdekorationerna i växthuset. Kolla här.
Det ska jag nog ha i år också!? 13 dec 27a
Så nu kan man nog säga att julen har börjat i mitt hus, eller i alla fall julförberedelserna. Det är ovanligt tidigt, men jag blir så inspirerad av alla bloggare som fixar & donar inför julen.

Och kolla vad jag hittade på loppisen i dag!
En så´n här adventskalender har jag letat efter länge. Förra året gjorde jag en egen av tändsticksaskar, men nu har jag äntligen en fin i trä (Hemtex kommer den ifrån, etiketten sitter kvar). Nu har jag redan gjort en adventskalender till dotter L & svärson D för i år, så den här får vackert vänta till nästa år. Då kanske Atlas och lillasyster/lillebror får vara de som öppnar “luckorna”?
IMG_4934IMG_4938
Ta det lugnt i trafiken, i dag var det vinter i luften här i Stockholm (iaf norröver)!

Kram

 

7 kommentarer:

Viola sa...

Så fint det blev med kransen....0) och vilken läcker kalender, vilken tur du hade..och så vill man ju eta mera om husplanerna, kramen

Anonym sa...

Ljuskransen med dun är ju fin, vill också ha. Och såna dära julkalendrar med små fack är kul och miljövänliga, återanvänds ju. Så Atlas ska få ett lillasyskon? Och ska du flytta?
Hos oss är det gubbens tur att bestämma julen, så det blir nog traditionellt.
Hulda

Annika Christensen sa...

Du är ju bara för härligt go och roligt och underbar!
Gillar dina tankar och dit fix och trix. Lite nytt och lite gammalt!
Härligt med förnyelse jag är oftast för feg.
Fast de där dunisarna mmm jag det skulle jag kunna tänka mig.
Börjar i tvättstugan?? Säger bar det - finns nog bara en som du.
Kram
Tack för rösten
Annika

Hannele sa...

Visst får man skoja till det ibland.

Anjas Hill sa...

Vilken takkrona! Lite kitsch är bra för själen - då kan man förverkliga alla sina drömmar!En härlig attityd du har!/Anja

Mjölk, Puder & Aska sa...

Hej KitchFia,,,,:)
Tycker det är en alldeles god idé att blanda upp det vita lite, speciellt till jul, då blir man lite färgsugen.
Den klassiska röda ljusstaken går ju alltid hem och ljusslingor är ju såååå fint.
Vad ska jag hitta på i mitt växthus nu då, måste fundera lite.
KRAAAAAAM Anna

Unknown sa...

Aha - en mycket god idé det här med kitschig jul! Ja, mitt elände till hus (inomhus alltså, och inte det stackars fina husets fel alls) behöver NÅT, förutom ommålning, omflyttning och rejäl utrensning så kanske lite KITSCHIGA saker skulle va kul :)

Kom o hälsa på vet jag! Ofta är ju både Anna och jag här! Vore kul å ta en fika. (fast ALLA är sjuka denna veckan) jobbigt, men vi är säkerligen bra igen nästa vecka :)

kraaam Malin :)