måndag 9 november 2009

Köpa tavlor på loppis

Jag har köpt två tavlor på mitt “husloppis”. Det hör inte till vanligheterna, men nu har jag faktiskt på kort tid köpt tre stycken tavlor. Den första har ni redan sett (här), den med linneorna på.
Nu har galleriet utökats med två lite större tavlor. “Segelbåtens dag” (1990), köpte jag för att sätta över resterna av ett gammalt reglage till mina gamla direktverkande el-element. Tyvärr var den alldeles för stor, så nu hänger den i tv-rummet på övervåningen. I stället hänger tavla nummer tre där nu, den med den unga bruden. Tavlorna är värda “nada” men jag tycker de är kul och de passar hemma hos mig.
(Det är inte lätt att fota inramade glastavlor i dessa mörka tider, antingen blir det en blixt mitt i motivet eller också så speglas fönsterna eller alla lampor man är tvungen att tända.)
IMG_5001IMG_4988IMG_4990IMG_4989

”Ung brud” av Einar Nerman (nedan)
IMG_4999IMG_4998IMG_4997IMG_4996
Jag har köpt en tallrikshylla på loppisen också. Jag har letat länge efter en som är ok att bara måla och som är i bra storlek. Nu har jag letat så länge så jag har glömt bort var jag skulle hänga den. Där finns säkert något annat nu. Jag målar den vit innan jag visar, så kanske jag kommer på var den ska hängas upp. I köket finns inga väggar så det får bli nå´n annan stans.

Ha en jätteskön dag!

Kram

 

6 kommentarer:

Viola sa...

Tavlor behöver inte ha något värde...huvudsaken att dom skänker en själv glädje, den unga bruden har jag oxå som står oval tavla och bara älskar den, vackra fynd du fått hem, ha en bra dag, kram

Anonym sa...

Hej!
Fina tavlor! Gillar den med segelbåtsdagenmotivet bäst, spännande.
Haha, glömt var du ska ha den! Du är kul! Så går det för mig också ibland. Men du hittar nånstans att spika upp den.
Hulda

Lena sa...

Tavlor är härligt. De kan ändra hela stämningen i ett rum. Talrikshyllor är också härliga, du hittar säkert en ny plats att hänga den på. Jag riktigt längtar till jag kan gå på loppisar och intreda mitt nya hem.

Anjas Hill sa...

Så härlig attityd du har :"De passar hemma hos mig"! Bättre kan det inte bli!/Anja

Home No.1 sa...

hej!

Jag vet hur svårt det är att fota nu när det är såå mörkt!!!
Visst är det roligt när man hittar något som tilltalar en!

Kram Annica.

Hannele på Hisingen sa...

Kul att göra fynd.