Go´a soppor hör hösten till!
Här kommer “recept” på en av mina favoriter:
Tomat & morotssoppa á la Provencale
Lika mycket tomater som morötter (viktsmässigt)
Massor med “Herbes de Provence”
Salt & peppar, gärna lite chilipepper
1-2 msk kokosfett (eller annan olja som du gillar, ca 1/2 dl)
hasselnötter/mandlar/Cashewnötter (protein & bra fett)
vitlök efter smak (kan uteslutas)
Koka tomater, morötter och kryddor (ej vitlöken) i lite vatten tills de blir mjuka, ca en halvtimme (det beror på!)
Tillsätt nötter & kokosfett
Mixa
Tillsätt mer vatten (eller mjölk) om du vill ha soppan tunnare. När man mixar blir den bara tjockare och tjockare.
Tillsätt vitlöken just innan serveringen
Ett gott nybakat bröd med ost på smakar förträffligt till.
Jag köper mina morötter från “Årstiderna” och “Herbes de Provence” har jag köpt från Crearome. Den här gången fick morötterna koka i köpta krossade tomater (läs gårdagens inlägg) och det blir lika bra det, men känslan är ju inte densamma som med egna tomater.
Årstiderna levererar ekologisk frukt & grönt till dörren. Läs mer här.
Crearome är ett företag som säljer naturkosmetik och annat (tex kryddor, nässlor, oljor) via nätet. Allt ekologiskt! Man kan komma in på Crearomes hemsida via “Naturkosmetikkompaniet” också.
Smaklig måltid!
Mmm, det lät gott! (Turligt nog åker mina föräldrar ofta till Provence och då får de ta med sig både örter och oliver med hem. :-) )
SvaraRaderaDet där lät ju både nyttigt och gott!
SvaraRaderaDet borde jag äta!
Kram
MArie
Mums, det måste jag testa.
SvaraRadera