onsdag 14 oktober 2009

Jordärtskockor

I går blev det soppa på egna jordärtskockor!
Det var en härlig känsla att sätta spaden i jorden och få upp dessa vita härliga knölar. Många verkar de vara också. Jag har lärt mig (här på bloggen bla) att de lätt sprider sig, så jag är tacksam för att jag satt plantan i en pallkrage. Nästa år för de gärna sprida sig om de håller sig innanför gränserna.
Så de 2,5 m höga blommorna vittnade om riklig skörd och att det var ett lyckat experiment detta!

IMG_4738IMG_4742IMG_4745IMG_4748IMG_4754IMG_4756
IMG_4755IMG_4758IMG_4759IMG_4760
Hoppas du också får en härlig lunch eller middag i dag!

Kram
 

9 kommentarer:

  1. Detta är så gott så fott så jag nästan tappar andan.
    Fast när jag åt det sist så åt jag för mycket. Gissa vad som händer dåÅ
    aj aj.. ont i magen så att man skriker
    ha det gott
    annika

    SvaraRadera
  2. Inget går väl upp mot egenodlat!!!
    Tack för fina boktips i förra inlägget!
    Härligt höst önskar Växthusmadam

    SvaraRadera
  3. Vad härligt...detta måste jag testa till nästa sommar...kan tro att det smaklade bra...:) ha en fin dag...snöar det..kram

    SvaraRadera
  4. Dottern skivar jordärtskockor råa till tunna skivor i assistent och har i sallad, mums.

    SvaraRadera
  5. Halloj!

    Vad gott det ser ut gillar dessa skockor!
    Kram Annica.

    SvaraRadera
  6. Du har inspirerat mig! Här skall odlas jordärtskockor... Jag skall köpa knölar i mataffären och sätta ner dem i jorden redan nu!

    SvaraRadera
  7. Härligt med egen skörd!
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  8. Ärligt talat så vet jag inte om jag har smakat jordärtskockor någon gång. Men jag kan förstå att det var en speciell känsla att hämta direkt i trädgården och sedan laga till. Det är ju lika ljuvligt med potatisen.
    Kram Bodil

    SvaraRadera
  9. Den knölen uppskattar även jag! Dina bilder är verkligen aptitliga./Anja

    SvaraRadera

Jag blir glad när du lämnar en kommentar till mina inlägg. Kram & ♥-ligt tack /Eva Linnea

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.