tisdag 10 november 2009

TrädgårdsTema vecka 46 - Löv

Den här veckan ska man lägga ut bilder på LÖV under rubriken “TrädgårdsTema”. Vad finns det för löv att fota i min trädgård? Det enda lövträdet som stod på min tomt på framsidan har jag ju sågat ner, men grannarna sprider givmilt löven från sina träd även över till mig. Och det är helt OK! Mina rabatter behöver det.

På baksidan av huset har jag två syrener, inte många blad kvar på dem! Rönnarna har tappat nästan alla sina blad.IMG_5015
Det finns några enstaka löv kvar på mina buskar och en stackars liten blomma har “frusit fast” på grenen.
IMG_5016 IMG_5017IMG_5018

Det är en väldigt dyster årstid vi har just nu (och då menar jag inte bara vädret). Naturen “dör”, eller bättre uttryckt “går till vila”. Men färgerna är vackra!

Jag får muntra upp mig med de här fina resterna av någon blomma som inte hann börja blomma i somras. Jag tror att de kommer från mina utgrävningar på framsidan. Jag har i alla fall inte planterat dem “med vilje”.
IMG_5009IMG_5012
För några veckor sen hade Maria temat “Prylar för trädgårdstokar”. Jag hittade inte några trädgårdsrelaterade prylar hemma hos mig då, men nu har det dykt upp ett och annat. Jag har faktiskt ganska många prylar med rosor på och det här guldlövet har jag fått av min mamma för länge sen. Det är faktiskt ett riktigt löv inuti, eller rättare sagt var för det finns väl inte kvar där nu. Detta vackra guldlöv pryder nu ett stort vitt ljus, tillsammans med några guldkedjor, som jag ska ha “ända fram till påska”.
IMG_5004IMG_5003IMG_5006IMG_5008
Klicka på bilden så kommer du till Maria på ”Marias Trädgårdsblogg”. Där kan du själv lämna ett bidrag till TrädgårdsTema denna vecka, eller titta på de andra bidragen.
skördetema
Ha en jätteskön dag (trots att himlen är så grå)!

Kram

 

7 kommentarer:

  1. Vilken vacker idé! DEN stjäl jag!
    Så vackert löv!/Anja

    SvaraRadera
  2. Vilket fint smycke....och älskar bara när rönnen ser ut på detta sättet, brukar plocka in mängder när löven har fallit, ha en fin kväll i mörkret, tänd många ljus, KRAM

    SvaraRadera
  3. Vilka färgsprakande löv du visar. Vackert!

    SvaraRadera
  4. Vilka vackra bilder. Jag tycker rönnarna är fina när de har kvar sina bär på kala grenar. Faktiskt tycker jag inte att den här hösten har varit lika färggrann som tidigare. Jag fick det bekräftat när jag så de fallna löven på aspen i mitt gamla hem. De var grönbruna, tidigare år har de varit knallgula.
    Jag brukar inte gilla kitsch men när det kommer till julgranen då är det mesta tillåtet. Åk till Rusta och kolla de har jätteroliga juldekorationer. Kram /linnea-maria

    SvaraRadera
  5. ja tänk vad mab hittar när man blir ombädda att leta.
    Det är häftigt det här med tema eller fotoutmaninge,
    någon säger blå och man går och tittar över allt efter något blått och helt plötsligt finns det hur mycket blått som helst!!!
    Så jag förstår nät du nämner det gamla temat också.
    Set är verkligen fint ditt smycke, minns att min kompis på gymnasiet fick en sådant, det var persilja doppat i guld och jag var jätte avundsjuk!!

    Tänd många ljus och du kommer att finna andra saker som piggar upp dig och innan du vet ordet av så är det vår!
    Jag kommer att ha en utställning här på biblioteket den 30 nov och över jul - kommer att kalla den "Vårfägring" tänkte att den kund alltid pigga upp någon.
    Maria

    SvaraRadera
  6. Visst är hösten fin, trots allt regnande.
    Loppisar hittar man mycket på. Konstigt att man inte vet att man saknar något innan men ser det ;-))
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  7. Vackra bär och löv! Ha en trevlig helg.

    SvaraRadera

Jag blir glad när du lämnar en kommentar till mina inlägg. Kram & ♥-ligt tack /Eva Linnea

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.