tisdag 30 december 2008

sv/v

Nu ser mitt vardagsrum ut så här! Efter vitmålning av en del trävita och obehandlade möbler och svart överdrag till soffan har hela rummet verkligen ändrat karaktär. Med vita blommor i vita krukor och mina skinnfällar är det riktigt fint, tycker jag. Utanför altandörren syns mitt växthus. Det är otroligt vackert "frostat" på glasen just nu.

Bilderna visar vardagsrummet från höger till vänster, när man står med ryggen mot ytterdörren, hallen/köket och den delen av vardagsrummet där matbordet, trappan till övervåningen och öppna spisen är. "Innanför" hyllan (som täcker ett öppet valv) på sista bilden ligger mitt massage/arbetsrum.

Nu återstår att byta gardinerna som delar av vardagsrummet. De roströda och blå/roströdmönstrade gardinerna passar inte längre. Känns det igen? Man fixar i den ena änden, och då ser man att det måsta fixas i den andra änden också.

De vita stolarna som jag målade i somras står numera vid matbordet. Jag ska måla de återstående två efter nyår, när jag är ledig några dagar. Då får några korgar och trävita tavelramar också annan färg. VIT.

Visst kommer ett vitt överdrag till soffan till sommaren att bli fint?

Förkylningen från i går har blommat ut, så nu ska jag kurera mig med att surfa runt på alla härliga bloggar!
Kram Eva Linnea

5 kommentarer:

Hulda sa...

Hej!
Kul att få se soffan och annat! Du har ordnat det mysigt och hemtrevligt. Och så ser jag ju en rana också! Kan vi få en närmre bild på den någon gång? Jag gillar sånt, som du vet. Soffbordet, det vita, är jättesnyggt. Är det en duk med spetskant på den, eller är bordet sånt? Och vilket fint rött mönster. Det är härligt att blanda möbler. Det är mycket hemtrevligare så och mysigare.
Hulda

Lena Kristina sa...

Jag håller verkligen med dig. Man fixar och donar och gör fint och sedan upptäcker man både det ena och det andra som man verkligen inte tycker passar in. Men vi gillar ju inredning eller hur? Så man fortsätter fixa och fisa. Det är ju det som är charmen :D

Jag fick en bok om växthus av svärmor i julklapp, det står högt på listan för kommande vår att både fixa altan och bygga ett växthus själva av gamal fönster (mannen som insisterar) Jag hade gärna köpt ett färdigt hus men han vill minsann fixa det helt själv. Dock ska vi köpa själöppnande fönster till taket.....

_Ja vi får väl se hur det går.

hoppas du haft en mysig jul och hunnit njuta av barnbarnet-

Ett riktigt Gott Nytt 2009!

Kram Lena

Viola sa...

Så fint du har fått det med all uppiffning av den vita färgen, önskar dit ett riktigt GOTT NYTT ÅR och så hörs vi 2009, kram VIOLAN

LillaFlisan sa...

Men så himla fint du fått det!!!

Känner igen det där med att man fixar det ena så måste man ändra på det andra också!!
Det är så härligt att ha små projekt på G tycker jag!

En härlig nyårsafton önskar jag dig!!!


Kram

Flisan

Roses and stuff sa...

Gott Nytt år, Eva Linnéa!
Kram Katarina