tisdag 15 september 2009

TrädgårdsTema – sten

Jag har en stor sten som ligger i sluttningen på baksidan av huset. Där skulle jag vilja ha ett “vattenfall” eller i alla fall vatten som rinner längs stenen. Tills det projektet blir verklighet får jag nöja mig med min lilla “damm” med stenar intill. Det får symbolisera det som eventuellt komma skall.

IMG_4273IMG_4271IMG_4272 

Jag har en hel del lösa stenar liggandes längs kanten på uteplatsen på framsidan. De flesta kommer från tomten och alla mina grävningar där, men en kommer från Öland och några kommer från andra ställen.
IMG_4288IMG_4283IMG_4285  
Vid rabatten på framsidan har jag samlat ihop stenar från grävningarna där. Snyggt tillsammans med min dotters present till mig; ett betonglöv, och tänkvärda ord, även de på sten.
IMG_3560  
Små stenar runt ett glas med ett värmeljus i, är en snygg och enkel dekoration på utebordet.
IMG_3386Jag har stenar som dekoration inomhus också, men nu var det ju Trädgårdstema det handlade om! Jag gillar verkligen stenar som slipats lena på ett naturligt sätt. Färgen kan ju variera i det oändliga, men oftast alltid härligt grå.

Terrass, altan, uteplats, däck ……
Kärt barn har många namn säger man ju och det stämmer på detta underbara ställe i trädgården. Jag säger uteplats, men jag tror jag ska byta till terrass och altan. Det låter flottare!
Jag har alltså numera en terrass på framsidan av mitt hus och en altan på baksidan (det heter ju altandörr, så då måste det ju vara en altan). Det känns mycket bättre än att ha två uteplatser.

Hitta fler bidrag till “TrädgårdsTema” hos Maria på tisdagarna.
skördetema

Kram  

 

10 kommentarer:

  1. Vad roligt, tänk att jag tänkte inte på det små stenarna med inskrift på eller alla de stenar som mina egna barn samlat med sig hem lite över allt.
    Tack för att du delade med dig, MB

    SvaraRadera
  2. En stengalning till. Välkommen i gänget! Jag älskar sten i trädgården, bara inte det är jätteytor med betongsten som många lägger vid sina nya hus (och ännu värre - vid sina gamla) numera.
    Evs

    SvaraRadera
  3. Nämen Eva-Linnea!

    Har du träffat Annie!!!

    Gud så kul!

    Visst har hon det fint i sin lilla butik!

    Nu blev jag avis... Både på dig och på Annie!

    Kram

    Flisan

    SvaraRadera
  4. Hällå!

    men vad fint det var med alla dessa stenar i trädgården. Tycker sten är väldigt vackert och lyfter fram det gröna i växterna på ett naturligt skönt sätt.
    Gillar att samla stenar och precis som du skrev så är det ju lätt att plocka med sig från olika ställen, ännu roligare om de är förknippade med ett minne!

    Tjo hej

    SvaraRadera
  5. Du verkar också vara stenrik!!!
    Ja så får jag ju gratulera - mormor igen till våren! Jag såt ultraljudet på deras blogg. Så kuuuul.
    Kram Bodil

    SvaraRadera
  6. Håller med dig om att natursten är ett vackert trädgårdsdekorationsmaterial (Puh! Låååångt ord!)/Anja

    SvaraRadera
  7. Visst är sten ett vackert inslag i trädgården, hos mig finns det gott om sten i min täppa, vackra bilder, hoppas dagen varit bra, kram

    SvaraRadera
  8. Men varför.... tog du inte med dig lite vacker gråsten från Annalunda??? Här finns ju massor!!!

    Kraaaaaam

    SvaraRadera
  9. Jag tycker sten är så rogivande. Och du har verkligen lyckats fånga lugnet med alla olika stenar. Härligt.

    SvaraRadera
  10. Det var många fina stenar och bra tips på användning :) Gillar stenarna med "kloka ord" på. Din stenbumling hade blivit perfekt som en vattensten - om du inte skall borra, kan du ju leda ett rör upp bakom stenen så att det rinner fram, ner på stenen. Ha en trevlig kväll :)

    SvaraRadera

Jag blir glad när du lämnar en kommentar till mina inlägg. Kram & ♥-ligt tack /Eva Linnea

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.