onsdag 30 december 2009

Inte en enda vit amaryllis så långt ögat nådde!

Förväntansfull gick jag till trädgårdsmästeriet som ligger alldeles nästgårds för att köpa alla överblivna vita amaryllis som ingen velat köpa innan jul. Tji fick jag, det fanns inte en enda vit amaryllis i hela trädgårdsmästeriet kvar. Några röda fanns det, några med lite “laxrosa” och några obestämbara färger fanns också kvar. Det är poppis med amaryllis och då speciellt vita tydligen. Jag fick gå hem igen och titta på mina vita fina fejkade amaryllis som står i en hög vas. De har faktiskt stått framme nästan hela året, för jag har en väldigt mörk del i mitt hus som behöver lysas upp. Riktiga blommor klarar sig inte där, så det får bli fejkade.

De vita hyacinterna har tagit slut, den vita azalean klarade sig inte och de vita cyklamen hann tyvärr frysa inne i växthuset innan jag kom på att de stod där. Så det är tyvärr ganska julblomsfritt hemma hos mig. Med den mängd snö som ligger på tomten så är man ju inte så sugen på att köpa vårblommor (= tulpaner) precis!

Det fick bli vita amaryllislökar från ICA i stället. En stor chansning att köpa dem, men man vet ju aldrig ……….. i de torraste lökarna ………
IMG_5651 IMG_5653IMG_5654
Planterade om dem i hyacintkrukan och de två fina enarna (som klarat sig!) fick sällskap. Jag håller tummarna för att de blommar till min födelsedag (i januari).

Och så har jag en fin presentblomma (röd julstjärna) att beundra!
IMG_5646 IMG_5648

Massor med mellandagskramar från
TT

8 kommentarer:

Hulda sa...

Så var det t.o.m. före jul! Mina vita blommade innan jul och jag skulle skaffa nya, men det fanns bara röda kvar. Så de vita var jättepopulära. Så nu har jag röda som blommar. Fast de köpte vi inte utan fick i present. Istället för amaryllis köpte jag orkidéer!
Ha det gott!
Hulda

Montebello Möbler sa...

Gott nytt år på dig Eva Linnea!!

Kram från Malin :)

Med fingrarna i (j)orden sa...

Avundsjuk jag blir på din snö! Men jag har å andra sidan några vackra amaryllis Green Dragon (vitgröna) som är på väg att slå ut så jag får trösta mig med dem.
Ett riktigt Gott Nytt år
Eva

Viola sa...

Nog blir det en övergång även i blomvärlden inomhus..tror att jag ska förära mig med en stor tulpanbukett till nyår..tala om kyla och den ska fortsätta länge, inget jag gläds åt..ha en bra dag, du ska väl jobba idag..tror det var så...kram

Anmaja sa...

Vita amaryllisar är ju sååå vackra! Jag vill köpa 'fejkade' också, men har bara hittat röda och det har jag några stycken. Tycker det är helt okej med såna som inte är riktiga. De riktiga blommar alltid för tidigt eller för sent. Fast jag har dem också.
GOTT NYTT ÅR!
Anna

Home No.1 sa...

Gott Nytt År!!!!
Glada kramar Annica.

♥ Hanneles paradis sa...

Jag köpte också lite billiga julblommor idag, gott nytt år!

Annika Christensen sa...

Tänk att jag vet precis var du har varit. Ellaträdgård eller vad heter det? Inte säkert att jag minns rätt. Kan iallafall se det framför mig.
Tackar dig för ett härligt bloggår och önskar dig ett Gott Nytt År.
Kram
annika