lördag 12 december 2009

Julklappar (redan)!

Vi firade lill-jul när jag var nere i Småland, för vi ska fira jul på skilda håll min dotter & jag. Jag fick en jättefin korg med massor av ät- & njutbara saker. Den finaste julklappen vill jag inte visa eftersom de andra mor- & far-föräldrarna också får samma sak. Jag visar efter jul. Teet var jättegott, kakorna sparar jag till Lucia, filmen (Flickan som lekte med elden) tittade vi på samma kväll och “finjulklappen” är uppsatt på väggen i mitt arbetsrum.
D & L fick sin julklapp (Smålandsposten under 2010) och lilla A fick en knall-grön “sacko-säck” av mig. Bilder kommer kanske på deras blogg
“Familjen i Liljedalen”.

Jag har fått en julklapp av Maria på “Marias Trädgårdsblogg”. Tänk vad gulliga & härliga människor det finns! Jag ska skicka en julklapp till Maria också förstås, men hon var så himla snabb. Fast det står klart & tydligt att den inte ska öppnas före 24 december. Jag kan hålla mig, jag lovar! 
IMG_5349 Tomten har redan varit här med fler paket till mig. Han har väl inte tid med oss vuxna på julafton, så han måste fördela gracerna lite. Barnen går ju före en så´n dag! (Det ska de väl göra alla andra dagar också förstås!)
IMG_5353 Jag fick en mp3-spelare när jag köpte min (rosa) kamera, men den var så liten så den har försvunnit, tyvärr. Men nu har jag fått en riktig iPod av tomten och det är jag så glad för. Så nu har jag något nytt att pyssla med och sätta mig in i hur jag ska utnyttja på bästa sätt. Den behövde jag inte vänta till julafton med att öppna, jag fick lov att öppna paketet i förväg.
I tomtesäcken fanns också en digital fotoram, och då fick jag genast problem. Det går ju inte att blanda liggande och stående bilder när man ska visa bilder i en sån. Jag tar för det mesta stående bilder numera , men det finns en salig blandning i min foto-samling. Så nu får jag sortera ut de bilder som jag kan köra liggande (eller stående) och lägga i en “slinga” för sig att visa i den digitala fotoramen. Ja, ja, det ska bli ett kärt problem att sortera fram alla bilder på A och ha rullande på skärmen.

Snart är det jul på riktigt.

Kram

TT

6 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Så du har redan tjuvsstartat - och skaffat hus i Småland. Lyckost!
Ha en skön luciahelg,
Eva

Hanneles julparadis sa...

Trevligt, i Finland firar man lill-jul med klappar.

Bodil sa...

Det var väldans vad du har varit snäll som redan fått julklappar!!!
Önskar dig en härlig helg!
Kram Bodil

Lasse sa...

Att försöka få min familj och mina vänner att inte köpa julklappar till mig har de senaste jularna varit totalt hopplöst. Det kommer det att vara även i år. Har därför skrivit ihop en lista på några saker jag redan har och som jag inte önskar mig:

Läs Lasses Jul

Annika Christensen sa...

Det var verkligen rena julaftonen här!!!
Digital fotoram är en kul grej tycker jag. Det blir en del sådan i julklapp från mig i år.
Ha det gott
annika

Maria Berg sa...

Ja, där är ju min paket - vad tokigt det ser ut på bild med frimärke som inte är julmärke så där mitt i alla paket.

Det från dig kom idag - gud så spännnade!!! Mjukt paket - nätstrumpor...hihih oj jag vill bara titta lite... men nej då den ligger väl gömd inne i ett skåp tills julafton.

Så du var i Golben och lyssnade på lusse tåg - härligt.
Kan bara anna vad det var för julklapp, säkert ett väldigt fint sådan sådant som jag skall jobba med fram över förmodar jag...

GOD JUL kära du och fortsätt att njta av livet,'MB