fredag 8 januari 2010

Nöbbele del 2 - Exteriören

Äntligen har jag fotograferat huset i Nöbbele! Jag börjar med att visa hur det ser ut på utsidan. Jag hoppas att ni som tyckte att jag skulle vara försiktig med att ta ner träd, i alla fall håller med mig när jag vill ta ner lite av cypresserna som fått växa sig alldeles för stora. Jag vill i alla fall rensa bort några och kapa ner resten.
Huvudentrén:
IMG_5754
Cypresser, cypresser och ännu mer cypresser! IMG_5756
Ut mot gatan (hö om huvudentrén)
IMG_5758
Ut mot gatan (vä om huvudentrén)IMG_5757
Huvudentrén (ovan)
IMG_5738
Vid takterrassen, på baksidan (ovan)
IMG_5741IMG_5740
Ut mot trädgården på baksidan, bilderna tagna från köksaltandörren (ovan).

Det ser ju väldigt fint ut med all snön, eller hur? Buskarna och övriga träd som står på tomten får vara kvar tills vidare. Vi får se vad det är för sort först innan någon åtgärd! Och så ska det ju bli väldigt spännande att se trädgården under snön. Första gången jag var och tittade på huset var det barmark så jag har ju ett hum, men jag kommer inte ihåg exakt hur det såg ut. Massor med gräsmatta vet jag, så en gräsklippare måste i alla fall inhandlas.

Det är med mycket blandade känslor jag stiger in i mitt nya hus. Det känns lite konstigt att ha ett hus till, men samtidigt så känner jag mig så himla nöjd. Visst kommer det att bli mycket jobb och jag kommer nog att tycka att det blir svårt att åka hem till Stockholm igen när jag har varit här. Jag kommer att vilja vara kvar och fixa allt som ska fixas, förutom att vilja vara där Atlas är förstås. Men huset i Stockholm får ju inte försummas helt.
Ja, vilka lyxiga i-landsproblem man har, va?!

Kram
YEva LinneaY

9 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Ok då du får ta ner lite cypresser!
Synd att man inte kan stamma upp dem som med annat och ha lite woodland..under.Har sett när de har gjort som paraplyaer.
Kul och se och få följa.
Ha en bra dag.
Annika

Viola sa...

Njut nu utav att vara flerhusägare..säger VIOLAN som under många år haft flera hushåll...är så underbart att kunna byta miljö och ditt hus ser ju verkligen lovande ut...så fint och ser såååå fram emot din renoveringsresa, ha en fin fredag och njuuuut! KRAM

Willewira sa...

Vad är det med dessa barrväxter!!!
För mig får du ta ner allihop. Jag vurmar inte särskilt mycket för dem. Sockertoppsgranar gillar jag... men resten.. Njaeeeäää.

När vi flyttade till vårt hus så var det indränkt i barrväxter. Första sommaren grävde Maken upp över 20 stubbar från barrväxter vi sågat ner. Då kan du tänka dig...

Tror som du att du kommer få svårt att slita dig... :)
Men jag ska med intresse följa ditt projekt!

stor kram och en skön helg!
Willewira

Bodil sa...

Ditt nya hus ser väldigt trevligt ut på utsidan. Vackert med spröjsade fönster - fast kanske inte lika kul när de skall putsas. Men de kanske är löstagbara.
Kram Bodil

Anonym sa...

Ok, några cypresser kan du ta ner, men inte alla. Stamma upp några och plantera lite surjordsblommor under. Det är ju så vakcert med grönt även på vintern. Jag tycker det är tråkigt för att vi har för lite barrväxter hos oss. Men jag ska plantera lite granar! Och vad du håller oss nyfikna, men det är kul samtidigt... Och de turkosvita kopparna gillar jag skarpt! Spännande med fortsättningen. Men glöm inte bort ditt andra hem!
Hulda

Växthusmadam sa...

Vad roligt att få se lite från nya huset! Vid vår kolonistuga växte det nästan bara barrväxter när vi tog över(har du hört så dumt med barrväxter på en koloni) och en kollega till mig som är duktig med motorsågen går nu under namnet "tujamannen" efter att ha hjälp oss att ta ner eländet.
Go for it girl!
Växthusmadam

Home No.1 sa...

hej =)
Ska bli roligt att se hur det växer fram med allt!!!

Kram Annica.

♥ Hannele sa...

Cypresser är tacksamma att formklippa och stamma upp, kanske blåser det mycket där, behövs som skydd..

Hanneles topiary sa...

Jag har bilder och kan lägga in mer:

http://formklippningtopiary.blogspot.com/