söndag 10 januari 2010

Nöbbele del 4 – mer furu

Nu blir det paus i Nöbbele-storyn, för jag är hemma i Stockholm igen. Men som avslutning visar jag några av mina furumöbler som jag har som ommålningsprojekt under våren. Både hörnskåpet, bordet och stolarna fick jag “ärva” av fd husägarinnan. Hon lät även gardinerna hänga kvar. De är inte så dumma faktiskt!
På bilden står bordet i köket, men det ska stå i “matsalen” sen. Bredvid skymtar det slagbord som jag ska ha som köksbord. Det behövs några fler stolar och sen blir det att sy (eller köpa färdiga) fina dynor som följer upp stilen. 
Ser ni att solen sken på fotodagen (i fredags)!? 17 minusgrader och sol. Det var som en dröm. Gnistrande snö och riktigt KNARR under skorna. Mysigt!
IMG_5765IMG_5761
Ja jedamej så det såg ut på 70-talet!!! Eller var det på 80-talet?Och furu är på väg tillbaka har jag läst att nå´n trendsättarnisse (eller nissa) har skrivit eller sagt. Är det möjligt?

Ett så´nt hörnskåp hade jag faktiskt tänkt att köpa och ställa i hallen. Nu behöver jag ju inte det, men tyvärr funkade det inte som jag hade tänkt mig, så det hamnar nog i “matsalen” i stället.

Hur mycket vit färg tror ni det kommer att gå åt? Det här är inte det enda som jag ska måla om, så jag får nog köpa massor med färg tror jag. Oj, det riktigt kliar i fingrarna att få sätta i gång.

TT

8 kommentarer:

Home No.1 sa...

Hej! Vad roligt att få se! Förstår att det kliar i fingrarna och du, köp mycket färg;-))

Kram Annica.

Viola sa...

Detta kommer att bli så fint med den vita färgen..vad snällt att du fick överta detta...ha en fin söndag i storstan, kram

Annika Christensen sa...

Hej igen!
Innan jag hade läst färdigt tänkte jag undrar hur mycket färg det kommer att gå åt i det huset?
Sedan kom frågan från dig?
Ett antal liter lär det väl bli och hur många penslar?
ha en skön söndag
Annika

Anonym sa...

Så kul med så mycket målning! Och vilka bra möbler du fick överta. De blir jättefina i vitt eller ljusgrått. Så spännande! Ja, det blir många liter färg, försök pruta på priset!! Haha, jag gör ju sånt jämt, prutar.
Förresten, igår funkade det inte kommentera, så öppna spisen är läcker. Ska du behålla den som den är? Och fönsterspröjsen kommer att bli mycket finare i vitt. Mycket jobb, men ta det lugnt. Du får inte ledsna på det. Och Atlas (och lillasyskonet) måste du hinna umgås med när du är därnere.
Ha det gott!
Hulda

Lenas trädgård sa...

Man tror ju att furun har gjort sitt...men allt gammalt kommer ju igen sägs det.
Glöm bara nu inte kvistlacka! Innan du målar vitt, men det har du väl koll på?
Blir nog fint, både borden, stolarna och hörnskåpet känns väl igen, har haft allt. Men borden o stolarna står ute i "lagårn2 för ev framtida ommålning i ett ev framtida renoveringsobjekt "Hönshuset". Kanske nån gång...ett litet fik eller bed and breakfast...?
hm man har sina visioner...
Ha det gott o Lycka till!
Lena

LillaFlisan sa...

Åh, lyllos dig som har så mycket målande att se fram emot!

Fint som snus kommer det att bli också!

Kram

Flisan

Bodil sa...

Nu finns receptet på rumänsk folkmedicin mot hosta på min blogg.

Förstår att här behövs många hinkar med vit färg.

Kram Bodil

Anonym sa...

Ja, tyvärr är det sant! Grannflickan har haft rörmokaren där idag igen, och visst, det finns inget fel hos henne. Och lantbrukarfamiljen har sagt själva att derar släkting hade lämnat vattnet på!! Så vi skrattar lite till!
Hulda