lördag 30 januari 2010

Vinter & inomhusodlingar

Oj, vilken vinter vi har!
Precis när jag trodde att nu kommer det nog ingen mer snö i år, så börjar vintern om igen. Jag har skottat flera gånger sen det satte igång i onsdags kväll. Egentligen klagar jag inte för en så´n här fin vinter var det länge sen vi hade i Stockholm. Tyvärr är snösvängen inte tillräckligt på alerten, inte när det gäller gångbanor och trottoarer iaf.

För att muntra upp mig och stilla den värsta odlingsklådan har jag inhandlat groddningstråg (Nelsons) & krassefrön från hovleverantören tvärs över gatan. Där har jag också hittat detta finfina “redskap”, en vit skapelse som man viker ihop till en planteringsbricka. Den är i plast, så det är bara att skrubba ren den när man har använt den färdigt och så använda den igen (förstås!).
IMG_6040
Från www.nelson.se
”Beskrivning:
En praktisk och vikbar planteringsbricka som underlättar planteringsarbetet. Passar perfekt på diskbänken eller köksbordet. Förhindrar spill av jord och smuts vid t ex förodling, omplantering av krukväxter och vid arrangemang av jul- och blomstergrupper. Enkel att montera och vika ihop; ta med till sommarstugan eller ställ undan tills nästa planteringstillfälle. Skölj med vatten och använd i många år!”
IMG_6048IMG_6047IMG_6050IMG_6051
Solrosfröna är från egen “odling”, så vi får se om det finns något liv i dem.
Nu väntar jag med spänning på hur de små fröna ska arta sig.

Groddodlingen fick flytta in i tvättstugan. Där hoppas jag den kommer att trivas!   

Sköt om er!

   TT

5 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

jag är lite för slarvig för att få frön att överleva :)

Anonym sa...

Så praktsikt med en hopfäälbar bricka, med kanter dessutom. Jag använder ju tidningar och det kommer alltid utanför och mellan dem och så hamnar jorden på golvet när man ska städa undan. Funkar brickan bra?
Jag är för lat för frön och så antingen torkar de eller möglar, så jag struntar i såna som gros inne. Brukar försöka med utefrön ibland. Det är alltid kul när det lyckas! Jag fick ju trots allt tio basilikaplantor av en hel påse frö förra året. En av de lever fortfarande, brukar ta lite från den då och då,
Ha det gott.
Hulda

Anja sa...

Låter fint! Själv vet jag inte riktigt var jag skulle ha plats åt dem utan att glömma bort dem./Anja

Viola sa...

Det här ska bli intressant att följa, härligt med sina egna odlingar, kram och ha en skön lördagskväll

Home No.1 sa...

Hej lycka till med odlingen, kram Annica.