måndag 1 februari 2010

Helgen som gick

Nu i helgen har några blommor (=mest citrusplantor och pelargoner) fått flytta ut från kylan i mitt sovrum till det lite varmare arbetsrummet. Där har jag lagd det fiffiga planteringsbordet på arbetsbordet, så nu fattas det bara såjord så kan jag sätta i gång.
IMG_6101
Mina citruskärnor som jag satte förra året har klarat sig allihop. Det måste har varit perfekt temperatur för dem i vinter. Jag kanske ska börja fundera på en citruslund någonstans!?
Ja, ja, drömma kan man väl få göra?
IMG_6102
IMG_6084IMG_6087
Men den största glädjen står nog fuchsiorna för, de som har klarat vintern. Se tidigare inlägg här. Häng-fuchsiorna har kommit längst, men det kommer små, små blad även på de fuchsiorna som jag köpte på Kista-mässan förra året.
IMG_6080IMG_6099
Mina fingrar börjar se lite grönare ut nu måste jag erkänna. Kul!

Vad har hänt mer i helgen?

Yoga förstås! Min egna lilla grupp här hemma och egen träning.
Det har blivit mycket yoga nu på sistone för en av mina lärare har varit sjuk och då har jag vickat för henne.
IMG_5947
Det börjar gå riktigt bra att instruera yoga nu tycker jag. Jag är ju van att instruera andra, men det blir någonting helt annat när man ska instruera andra i nå´t som man själv inte har hållit på med så länge. Men övning ger färdighet!

Åsså har jag varit på Montebello Möbler´s butiksöppning i Vallentuna!!!!!
montebello_logo - Kopia 132MB
Där träffade jag affärsinnehavarna och bloggisarna Malin (Montebello) &
Anna (Mjölk, puder & aska), deras respektive, deras barn och en himla massa andra trevliga & härliga människor. En fantastisk butik som jag rekommenderar ALLA som har möjlighet att besöka! Ni får säkert läsa mer på tjejernas bloggar, för jag fotade inte och har alltså inga bilder på deras fina saker. Däremot fick jag en söt liten kudde, gjord av Anna, med mig hem. Den ska få följa med till Nöbbele
IMG_6096IMG_6098  Jag fortsätter röjningen och plockar fram det som jag kan tänka mig skulle passa i Nöbbele. Det börjar bli mycket nu!IMG_6078 Jag har till och från känt mig sugen på att börja sticka igen. Det var ett bra tag sen sist. Jag kommer faktiskt inte i håg vad jag stickade sist. Jag tömde loppiset på alla garner som var i bomull, vitt eller beige i lördags, så nu ska jag komma i gång med en filt/pläd/sjal eller vad det kan tänkas bli. Stickorna fick jag klättra upp på vinden och hämta. SÅ länge sen är det jag stickade sist! Jag ska lägga upp MASSOR med maskor och sticka på rundstickor, hade jag tänkt mig. Bara räta maskor och låta de olika garnerna bilda mönstret. Jag ska bara köpa restgarner (billigt) så mönstret & färgerna blir som det blir. Det ska bli kul! Jag kommer igen om ett år och visar hur det blev :)) . Jag ska hålla färgskalan vit/beige och möjligtvis ljust grått.
IMG_6094IMG_6095
I dag blev det en mix av några av de områden i mitt liv som förgyller min tillvaro: växter/trädgård, inredning/återbruk, yoga/träning/sunt leverne och stickning/handarbete.

En bra början på veckan önskar

5 kommentarer:

Glädjekällan sa...

Här har helgen gått i nästan samma tecken som hos dig. Planterat om sticklingar, tagit sticklingar och frösått men tog en promenad istället för yoga.
God fortsättning på veckan.
Birgitta

Lena sa...

Så härligt det låter.
Det här med yoga är något som intresserar mej mer och mer. Har en bok där jag försäker följa instruktionerna, vet inte om det lyckas så bra.
Såg att du hade lagt upp dej som förjare av min blogg. Det var kul och att just du blev förs var extra roligt. För din blogg var en av de första jag fastnade för. Välkommen.

Anmaja sa...

Oj vad mycket jag stickat i min dag, men nu blir det alltmer sällan. Fast jag har garn o stickor bredvid mig här, ska bli en sjal...

Din filt blir nog jättefin tror jag, passande i Småland kanske?

Anmaja

Viola sa...

Vad härligt det gror hos dig..blir lite vårvibbar utav dessa bilder..gissa om jag oxå hade velat varit hos Malin Och Anna men var ju i storstan förra helgen och nu ska jag upp på onsdag igen, ett tråkigt besök, min svärfars begravning, ha det gott, kram

Annika Christensen sa...

Alltid full rulle hos dig.
Hur hinner du allt...
Förstår att du har lite att tänka på ang det nya huset.
Kul att få vikariera eller?
Det blev nog lite fel med bokstäverna med du förstår...
Hoppas att du fick mitt mejl ang grodd maskinen.
Skall du sticka mit iallt..
Vad du kan
Jag kan absolut inte sticka.
Ha det gott
annika