torsdag 11 februari 2010

Mitt arbetsrum

Några dagar i veckan tar jag emot kunder på min egen massagepraktik “Hälsoambassaden” hemma. Jag vet att jag har visat några bilder på det för ca 1 1/2 år sen, när det var nygjort (aug 08). Nu kommer färska bilder.

Egna alster, loppisfynd, “fådda” och köpta saker samsas på ca 7 kvm. I mitten står en massagebänk (förstås), i dörren hänger en bambugardin i stället för dörr, i ena hörnet står en hörnhylla i svart smide, i ett annat hörn har jag den lilla vita hyllan, på väggarna hänger en termometer, en spegel, tavlor, hjärtan i keramik och en tavellist som jag har ljus på. Som i övriga huset ändras det allteftersom.  
IMG_6222IMG_6188IMG_6180IMG_6189IMG_6192IMG_6191
Arbetsrummet är det enda rummet i huset som har varma färger. Det svarta smidet går igen från övriga huset och det är betydligt färggladare i arbetsrummet än för övrigt. Mönsterkrockar gör inte mig nå´t om det är samma färger, annars har jag väldigt svårt för att blanda prickigt, rutigt, randigt och/eller blommigt.IMG_6209IMG_6211IMG_6216IMG_6207
Gardinen är en gammal panellängd som jag hade tidigare. Bakom hänger en jalusigardin i vitt. Färgerna i gardinen följs upp i väggarna, golvet, mattan, de blå glasen och den blå spegeln.
IMG_6223IMG_6224
Förra husägarna gjorde ett valv i en av väggarna och där står nu en lagerbokhylla delvis “bak-o-fram” med mittenhyllan vänd inåt mot massagerummet och de två ytterhyllorna vända mot vardagsrummet. En ypperlig lösning eftersom hyllan då inte tar plats av golvytan det lilla rummet och jag får ändå plats med lampa, handdukar, musikmaskin, CD, vaxvärmare, klocka och annat som jag behöver. Bilden med den härligt blå flaskan är “utsikten” genom valvet ut i vardagsrummet.
IMG_6182IMG_6184
Jag trivs alldeles förträffligt i mitt arbetsrum och med att jobba hemma. Många kunder vill komma sent (efter jobbet) och det är helt OK när man inte har någon restid alls hem från jobbet.

En skön torsdag önskar

 

4 kommentarer:

Mia sa...

Det låter ju helt perfekt, att kunna bestämma sin arbetstid hemma själv. Skönt att slippa restiderna också. Tänk om man ändå hade det så... :)

Viola sa...

Visst är det skönt att kunna styra sin dag..ska bli så härligt att i hösta ha hela jobbet hemma...:) hoppas du oxå fått njutit utav solen, kramen

Bodil sa...

Jag förstår precis hur skönt det måste vara att jobba hemifrån. Du har ju också möjligheten att bestämma din egen arbetstid.
Jo då skall jag berätta att DT betyder Designteam. Och jag har ingått i designteamet hos MiMas scrapbooking sedan den butiken startade. Det innebär att man varje månad får ett paket med nya papper och dekorationer och så skall man skapa något av detta - ett albumblad, kort eller liknande. Det man skapat skall man lägga upp på MiMas blogg och på sin egen blogg för att kunna inspirera andra. Jag har inte skapat något på nästan ett år och har tackat nej till månadspaketen.
Tyvärr blir man ibland lite "yrkesskadad".
Kram från Bodil

Lenas trädgård sa...

Synd att vi inte bor närmre varann, hade gärna besökt dej o fått härli massage! Verkar vara väldigt rogivande o sknt hos dej...
Älskar massage, har gått hos en duktig massör här i massor av år - tiiils hon slutade och började med ett helt annat arbete. Synd, för hon hjälpte mig att få bort min värk i axlar, nacke, skuldror, armar...ja det blev så bra att jag till slut endast behövde "underhålla" massagen ibland. Det finns ju fler masörer häromkring, men har inte blivit av att hitta nån ny...
Hälsn Lena