onsdag 24 februari 2010

Nöbbele del 9 – Mer inredning & annat

Jag har varit några dagar med Atlas och haft det urmysigt. Den nya bebisen låter vänta på sig men jag var beredd på att ta “heltid” hos Atlas, men jag behövde inte det. I stället har jag lämnat in min bil på reparation. Jag fick en 2:a på bromsarna på bilbesiktningen!
(“svärord”) Bilar ska bara fungera och tuffa på utan en massa bekymmer, tycker jag, men en bil som har mer än 10 år på nacken får man ju räkna med får en del skavanker här och där. Jag som är i så´nt “flyt” nu blev störtirriterad på detta.

Jag har varit på besök på Annalunda i Tingsryd och inhandlat en stor härlig “stationsklocka” med rosor. Så läcker! Den ska sitta i “hallen” i Nöbbele.
2411845-rescaledtn-146x146Tyvärr har jag inga verktyg, så den får komma upp på väggen till påsk, om jag inte kan låna förstås. Bilden är från Annalunda Ting.
IMG_6356IMG_6354IMG_6353IMG_6357IMG_6360 Några goda teer (bl.a. Annalundas eget te förstås), en tekanna, en melitta-filter-hållare och ett gammalt blått “mått” fick följa med till Nöbbele. Jag var jättenöjd mer mina saker och som alltid var det jättehärligt att träffa Annie. Vi fikade och snackade. Tiden bara flög i väg.

Tack för gott te, Annie!

annalunda-te3_thumb[1] Jag har fått “ärva” ett vitrinskåp och det har hittat sin plats i “matsalen”. Det gapar alldeles tomt än så länge, så jag återkommer med bilder när jag har fått lite saker på plats. Det är urläckert med en spegel på baksidan, så sakerna kommer att bli “dubbla”.

Badkaret är invigt av Atlas och mig. Tyvärr blev det översvämning när jag skulle tömma ut vattnet. Så nu måste jag inhandla diskhandskar och andra nödvändigheter för att dels få bort vattnet och sen rensa i avloppet. Det är bara att hoppas på att det beror på slarvig städning och att det inte är nå´t annat, mer allvarligt, stopp i avloppet.
IMG_6376
Gardinerna åker ned och sätts upp i ett annat fönster på prov, åker ner igen och testas i ett annat fönster. Så kommer det att hålla på. Ni vet hur det är?!
IMG_6374 Nästa gång jag åker ner ska jag ha alla gardiner som jag har hemma i Stockholm, med mig. Hoppas något ska kunna passa. Annars blir det att skänka bort dem till något loppis.
IMG_6362IMG_6367IMG_6365

Listorna på allt som fattas börjar bli lång. Som tur är är det inga STORA saker som fattas, men desto fler små. Många grejor finns redan, men har inte hamnat på kom-i-håg-listan mest pga att jag helt enkelt inte tänkt på att man behöver dem. De ska bara finnas där på något konstigt sätt.  
IMG_6371 IMG_6369
Men mycket av det stora nöjet är ju att successivt skaffa saker som passar in i stilen man bestämt ska gälla. Vilken stil ska jag ha? Återkommer om det.

En bra dag önskar

9 kommentarer:

Lena sa...

Å, vad härligt det låter.

Jättefin klocka du hittat.
De andra sakerna var också jättefina.

Det är så roligt att få förlja hur du intreder ditt nya hus.

Home No.1 sa...

hej Eva-Linnes roligt huvudbry det där med att inreda=))
Ska bli rpoligt att se hur allt utvecklas!!!

Kram Annica.

Viola sa...

Det här är ju det bästa som finns ..att skapa ett nytt hem, finns ju inget roligare...kan tro att du mår där nere i Småland, härligt besök hos Annie förtår jag, hoppas solen lyser hos dig oxå, kram

Hulda sa...

Vad roligt du har! Både Atlas och shopping och inredning! Bilen får vi glömma och avloppet. Usch, såna där överaskningar som man får när man köper hu, gillar jag inte.
Allt gott ändå!
Hulda

Anja sa...

Du kommer att få det jättefint!Lycka till!/Anja

Annika Christensen sa...

Vilka ljuvliga dagar du har!
Annalunda nu blir jag avis.
Skrattade gott åt pottan och tänkte...var tid har verkligen sitt.
Kram på dig
Annika

Anmaja sa...

Tack för att vi får följa med på din inflytt i Nöbbele, det känns både gästvänligt och mysigt att hänga med! Roligt att dokumentera så mycket också, kul att ha när du sitter där i gungstolen och inte minns, då kan du läsa i bloggen och uppdatera minnescentrum. ;-)

Anmaja

Bodil sa...

Jag tänker på så mycket skojigt du har framför dig. Tänk att få inreda ett helt nytt hem. Och jag vet ju sedan tidigare hur duktig och energisk du är. Skall bli kul att följa!
Kram Bodil

Annie ~ Annalunda Ting sa...

Hej goa vännen!
Så himmelens roligt att ha dig på besök - vilka fina bilder! Montering ingår såklart -vi tar verktyg med oss när vi hälsar på dig :)

KRAM!!!!