måndag 1 mars 2010

Våren, var är du?

Det ska bli skönt när våren kommer och man kan lägga undan dunjackan, överdragsbrallorna,  stövlarna,  mössorna & vantarna, underställskläderna och fleese-tröjorna och och plocka fram jeansjackan, tunnare tröjor & koftor, sandalerna, träskorna, clogsen och ha kortärmat igen.
IMG_6259
IMG_6263IMG_6261IMG_6265
Det ska bli skönt när våren kommer och man kan sitta ute och fika med nosen mot solen, hålla undan allt vatten som kommer av all snön, börja ställa ut alla utemöblerna och komma in i växthuset igen.
IMG_6271IMG_6269
Under tiden få man köpa vårblommor och titta på hur det spirar i sålådorna.
IMG_6277IMG_6274
Det här är mitt första inlägg i den “hela Sverige”-omfattande  “Vårteckensutmaningen 2010” som Viveka på “Humlebacken” har dragit i gång.
lilllogga_73003470

9 kommentarer:

Växthusmadam sa...

God morgon! Min jeansjacka har varit och luftat sig på Gran Canaria, men nu åker den in i garderoben igen; det snöar idag........ Tar det aldrig slut?!
Har läst ikapp lite här hos dig nu på morgonen! Vilken bra liten "feng shui skola" det blir när du berättar om nya huset! Jag ska komma tillbaka till din blogg ikväll och kolla av lite hur det ser ut hemma hos mig med feng shui. I vårt gamla radhus hade jag mer koll faktiskt än vad jag har här. Där hade jag till och med haft en av mammas väninnor som behärskar slagruta som hade kollat spänningsfälten. Vi flyttade sängen och min man slapp en näsoperation han väntat på länge för plötsligt försvann hans andningsproblem på nätterna - visst är det konstigt?!
Ha en skön vecka önskar Växthusmadam

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Vinterjackan lägger jag undan 1 maj,
våren är på Hisingen, så klart :)

Viveka på Humlebacken sa...

Sålådorna var ett härligt vårtecken, verkligen!! jag som har bestämt mig för att inte så något i år, nu blev jag ju så sugen...

Annika Christensen sa...

Nostalgi med Gul och Blå.
Hade alltid de jeansen.
Här snöar det idag.
Annika

Lilla Huset sa...

Härligt spirande sålådor! Det är så underbart och se när det gröna sticker fram. Hälsn från Blekinge!/Merja

Viola sa...

Nog spirar det små vårtecken hos dig alltid, tänk när jag ser gul&blå..då poppar minnena upp, är man åkte till storstan i början av 70-talet och köpte de efterlängtade jeansen....0) hoppas du har en bra dag, kram

LisaMatilda sa...

Ja, nog längtar vi alla efter våren! Men här har det varit snöblask större delen av dagen. Tror visst aldrig att det tar slut, det där vita som faller ner!
Ha en fortsatt bra vecka!

solåkra sa...

Vit jeansjacka känns väldigt avlägsen....

Bodil sa...

Ja du vem längtar inte efter lite efter tunnare kläder. Men det får vänta ett tag. Man skall ju svettas in våren som man sa förr.
Kram Bodil