torsdag 8 april 2010

Stök & bök i växthuset

I dag har jag stökat & bökat i växthuset och i trädgården.
Det bästa med att vakna tidigt på morgonen, och gå upp tidigt, är att förmiddagen blir så lång. Jag hade hållit på ett bra tag tyckte jag och så tittade jag på klockan, strax efter 9. Jag trodde nästan att klockan, som har suttit ute hela vintern, inte var omställd på sommartid, men det var den. Skönt! Jag hann med en liten solstund också. Lilla grannflickan E kom och sa att det såg fint ut. Bra med “second opinion”. Det ska bli mysigt att ta den första te-stunden i växthuset när det regnar & skvalar utanför.
IMG_6841IMG_6842IMG_6849IMG_6850
Det blir ju inte så mycket tomater och annat skrymmande och vattenkrävande odlingar i år eftersom jag drar till Småland på min semester. Men persiljan, basilikan, pelargonerna, fuchsiorna, citrusplantorna, julklappsfröna från Maria, malvan och paprikan måste ju ha större krukor att skolas om i, i växthuset. Tomma krukor ser lite “sorgligt” ut, men man vet ju vad som väntar …..
Här ska det göras i ordning sommarfägring så småningom.
IMG_6839
Buddha får sällskap av vita krukor på de vita hyllorna i år.
Blommorna blir nog lite mer färg-glada, för där ska alla pelargonerna stå, som inte är vita.
IMG_6840 

Härliga vårhälsningar från

IMG_6845

4 kommentarer:

Viola sa...

Vad mysigt det ser ut, jag håller på med dom bortglömda rabatterna som är fulla av ogräs och igenvuxna, kramen

Laila sa...

Så fint med alla krukplanteringar och de vita hyllorna! Kan du verkligen resa bort från alltihopa på semestern?

Ser att du är intresserad av örtmedicin. Samma här! Har under snart 50 år samlat på mig en del kunskap (och böcker!), odlar en del medicinalväxter men hämtar det mesta i den "vilda" naturen. Funderar på att köra en serie på min blogg nu under vår-sommar-höst: "Veckans medicinalväxt" där jag visar en aktuell växt, berättar om den och hur jag använder den. I så fall kan jag kanske räkna med åtminstone en intresserad läsare? ;)

Hulda sa...

Det er trist ut med tomma krukor, men snart.... Och man måste ju göra iordning dem. Har inte börjat med mina än. Men blir det bara varmt så...
Hulda

Anmaja sa...

Det kommer att bli jättefint med fägglada blommor i vita krukor på vit hylla. Då kommer växten till sin rätt.

Hadebra å trevlig helg.

Anmaja