måndag 31 maj 2010

Tid att njuta!

Ett av mina ledord för 2010 är njutning tillsammans med andra.
Nu är tiden för njutning, både för mig själv och tillsammans med andra. Förra veckan blev det tillsammans med vännerna Y, P, B och J&co. Visserligen lever jag ensam, men jag är absolut inte ensam! Jag sänder en tacksam tanke till min familj/släkt och till alla mina vänner (även bloggvänner) för att ni finns och för att ni vill vara med mig.

Tänk att varje dag har någon nyhet att presentera i trädgården! När jag går och hämtar tidningen på morgonen har det alltid hänt nå´t i rabatten.
lilllogga_73003470
Här kommer bilder på det som har kommit, och kommer, den senaste veckan.
IMG_7522IMG_7523IMG_7526IMG_7532IMG_7527IMG_7528IMG_7534IMG_7545
IMG_7535IMG_7533IMG_7555IMG_7546IMG_7536
En ny klematis, som ska klättra på en av mina rosenbågar (nedan).
IMG_7538IMG_7540
Kommer ni i håg mina 2,5-meters jordärtskocksblommor förra året? Nu är nya på gång. Dels de knölar som jag satte ner för ett tag sen och dels andra. Det måste ha börjat gro på det som fanns kvar i pallkragen också. Spännande om det blir nå´t! 
IMG_7561IMG_7550IMG_7549 
Vid entrén hälsar fler och fler penséer mig välkommen hem.
IMG_7558IMG_7557IMG_7556IMG_7560
Då gör det inte så mycket att man resten av dagen är instängd och jobbar. Solen skiner, fåglarna kvittrar (jag kan ha öppet fönster) och det doftar gott. Frukosten och efter-jobbet-fikat blir så mycket intensivare ute och fokus på nuet blir så mycket lättare.

Sköt om er denna fina måndag och njut av livet!

6 kommentarer:

Lena sa...

Vilka vakra växter du visar.
Den där blå klimatisen var ju jättesöt, den vita också.
Alla växter är ju fina på sitt sätt.

Lenas trädgård sa...

Så fina bilder, ja visst händer det saker i trädgården varje dag! Fast här är ju inte solen och värmen till ngn hjälp, men framåt går det ändå! Alltid ngt nytt, som visar sig, som du säger. Här har vi just nu endast 8-10 grader, regn, blåst o rusk. Trist juniväder, men vi hoppas väl på bättring, snart...?
/ Lena

Anmaja sa...

Så härligt att kunna njuta av alla blomster och växtligheten - här har vi så kallt, ja man tror det är en höstdag idag, att det inte går att vara ute. Så jag njuter av att vara hemma, inne, leka med katten (eller är det han som leker med mig?) och bara ha det bra med stickor o garn i händerna - eller fingra på tangentbordet.

Hadebra!
Anmaja

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

oJ så mycket blommor du har i din trädgård. Och vilka fina bilder!
Kram
Marie

Anja sa...

Vilka supersöta penséer!
Ang att njuta: det är ju därför man har trädgård!/Anja

Anonym sa...

Jisses, så mycket blommor du har som blommar allaredan!
Hmm, du kommer nog inte att ha några vallningar kanske. Min svägerska som fyller sextio har inte haft några som helst besvär! Skönt för henne. Så det är inte säkert att det blir för dig som för mig. Usch ja, men det går över...
Hulda