onsdag 30 juni 2010

Nöbbele del 21 – Vita möbler

När jag var ute på sista turen i trädgården för dagen i går upptäckte jag att det fanns en enda ensam liten blomma kvar i “prydnadskörsbärsträdet”. Den satt så undanskymd och troligen i mörker innan jag rensade ut, så den hade nog inte fått chansen att slå ut förrän nu.
Den var så söt!
IMG_8084IMG_8083

Jag har startat vitmålningen av alla furumöbler i huset nu. Först ut var hörnskåpet i “matsalen”.
FÖRE (bilden från i påskas):
IMG_6388IMG_6737
EFTER:IMG_8095 Jag ska ha “barskåp” i den övre delen. Inuti är den delen målad med en färg som jag fick som present på trädgårdsmässan i år. Inte min färg så den fick vara lite i skymundan.
Men man ska väl bli glad när man öppnar barskåpet?
Det ser lite “fattigt” ut i barskåpet med bara en låda vin och mint- & turkisk peppar-snaps, men fler flaskor fick inte plats i bilen. Det ska bli bättre, jag lovar. Jag dricker inte så mycket, mest vin, men sherry-, likör och glögg-flaskorna är dekorativa så de ska få pryda sin plats i “barskåpet” så småningom.
IMG_8085IMG_8086 
Stolarna och bordet ska också målas, men först ska jag måla skåpet/bänken i köket. Det känns otroligt skönt att allt furu håller på att “vitna”.

En skön onsdag önskar jag alla som tittar in till mig i dag.

6 kommentarer:

Lena sa...

Så fint skåpet blev.

Pysselpalatset sa...

Ja det är fantastiskt med färg... vi har också gjort resan från dystrig furu till vitt. Både matsalsmöbel och ett stort vitrinskåp i köket blev vita... hela köket blev alldeles underbart.
Så fortsätt måla... det är en sådan befrielse... kram Jeanette

Anna sa...

Ett sånt fint hörnskåp hade jag en gång, arvegods från mina föräldrar. Det var målat i två ljusa grå toner och en gång när jag flyttade hade jag inte längre plats för det - och gav bort det till dem som hjälpte mig att flytta. Har saknat det, men ett hörnskåp bör ju stå i ett hörn och jag har inget hörn som passar här heller.

Kul att ses, hoppas att min vägbeskrivning är tydlig. *L*

Anna

Montebello Möbler sa...

Så underbart du har det i ditt Småland. Det är så härligt och se hur en efter en möblerna blir vita.

Glöm inte å vila oxå :)

stora kramen
Malin

Viola sa...

Det där ser lovande ut...så roligt att följa din resa, kram

Glädjekällan sa...

Många spännande projekt - både ute och inne. Bra blir det!
Trevlig helg
Birgitta