söndag 4 juli 2010

Nöbbele del 23 - Utemöblemang

När man flyttar in i en ny trädgård blir det mycket som man ska vänja sig vid, kolla in och prova.
Just nu kollar jag in var solen är under dagens lopp, var man kan ha olika sol-, skugg- eller fikaställen, rabatter och bärbuskar. Jag känner mig som en nybyggare eftersom trädgården är så pass eftersatt och det är nästan som att starta på nytt, efter att man har röjt “skogen” av träd och buskar. Hur de stackars blommorna har överlevt är en gåta, men de som har överlevt står väl på perfekta ställen trots allt.
IMG_8104IMG_8117 
Frukostplatsen om man vill ha morgonsol. Kafé-bordet & stolarna ska målas vita. (Ser ni delar av fotografen/bloggerskan i fönstret?)
IMG_8122IMG_8112IMG_8123
Frukostplatsen om man vill ha skugga.
IMG_8142

En finfin eftermiddagssolplats skulle det kunna bli i det SÖ hörnet av trädgården, om man fixar till det.
En soffa där vore inte dumt!
Med utsikt därifrån över köksträdgårdens pallkragar kan jag beundra och njuta av allt som växer där.

Pallkragarna för köksträdgården ligger perfekt i sol hela dagen. Mellan pallkragarna, som ska bli fler, ska jag lägga täckbark.

Vill man ha skugga på eftermiddagen får man “gömma sig” bakom en av de stora jasmin-buskarna. Där satt jag och stickade till långt in på kvällen häromdagen. Efter en varm & solig dag är det skönt att krypa in i skuggan & svalkan bakom busken.
IMG_8156

Fler småbord ute behövs. Det är jobbigt att flytta runt det enda bordet som finns. Det ska jag hitta på loppis och på “Plantagen” har jag sett.

Kvällssolen skiner rakt in under taket på uteplatsen (med tak). Lite jobbigt när man ska äta där, men annars jätteskönt.
Ett parasoll eller ett draperi är nog inte helt fel att ha där för att skymma solen när man sitter och äter. Här har jag hängt upp tygstycken för att testa om ett draperi skulle fungera.
IMG_8191 
Stolar (vita) till det gamla klaffbordet behövs. Klaffbordet ska dessutom målas vitt. Tills dess får en vit duk “duga”.

Hammock, hängmatta och vita däckstolar står också på önskelistan.

En fortsatt skön helg önskar

8 kommentarer:

Anna sa...

Vad kul att följa dej i din trädgård. Känns som om jag känner till hur det är där, fast jag inte varit där.

Den gula växten på de första bilderna... ser ut som den min väninna på FB frågade om. Hon satte in en rätt oskarp bild och undrade om någon visste vad det var. Kan du hjälpa hemme tro? Här är en länk till hennes bild: http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/photo.php?pid=130090&id=100000827075654&ref=mf

Hadebra!
Anna

Laila sa...

Vilket bestyr du har! Roligt är det väl också, om man får till det som man vill ha det. Det ska bli spännande att se hur du "inreder" trädgården med buskar, rabatter och möbler!

Laila sa...

Vilket bestyr du har! Roligt är det väl också, om man får till det som man vill ha det. Det ska bli spännande att se hur du "inreder" trädgården med buskar, rabatter och möbler!

♥ Hannele på Hisingen sa...

man kan inte ha för många sittplatser

Anja sa...

Hejsan!
Det verkar precis som om du skulle ha ett hästjobb framför dig! Men med din skapande förmåga kommer det säkert att bli superfint - även de yttre förutsättningarna finns ju!/Anja

Bodil sa...

Tack för kommentaren om våra småfåglars svalkande dopp. Faktum är att jag kom riktigt nära, ca 4 meter. Men korten är tagna med min gamla kamera som har mycket bättre zoom än min nya. Visst är det kul när man kan se motivet så nära.
På tal om solskydd på din altan så ska jag tipsa dit om något som jag har sett här i bloggvärlden. Det är Agneta med bloggen www.snackskalsdalen.blogspot som har gjort en lösning med parkisväv som en rullgardin med rundstav nertill. På såvis fladdrar ju inte tyget. Titta in på hennes blogg och leta fram inlägget från den 25 maj (slutet av inlägget) och även 21 juni (sista bilden). Fiffig lösning tycker jag. För att inte tala om hennes underbara blogg med dessa fantastiska bilder och berättande text. En av mina favoriter.
Ha det gott där inne i Småland.
Kram Bodil

Bodil sa...

Ursäkta alla stavfel, ibland går det för fort. Men du förstår nog vad jag menar.
Bodil

Annika Christensen sa...

Skulle bara titta in och se hur du har det!
Jag säger då det.. vet ingen livsnjutare som du.
Gillar verkligen det.
jag bara jobbar och jobbar just nu.
Skall läsa ikapp en regnig dag
Kram
Annika