lördag 28 augusti 2010

Inget är som väntans tider

Nu måste vi nog erkänna att det har blivit sen sensommar och nästan höst, va? Några tydliga hösttecken har redan visat sig. Regn & rusk omväxlande med sol & värme, för kyligt för frukost utomhus, sommarblommor som vissnar, hopfällt parasoll, kryssbollar & ljung säljs på ICA & andra ställen, solrosorna sjunger på sista versen, tagetesen blommar och min tidiga klematis har fått några nya blommor.
IMG_9134IMG_9135IMG_9140IMG_9141
Mina vita rosenskäror blommar fortfarande, har vuxit sig jättehöga och vajar oroväckande i blåsten. Fina är de!
De blad som faller av och hamnar på trädäcket blir som genomskinligt papper.
IMG_9119IMG_9116IMG_9117IMG_9118IMG_9121IMG_9125

Det är som väntans tider nu, inte mycket nytt ska fixas här i Stockholm, vare sig ute eller inne. Frön samlas in, växthuset töms allteftersom på blommorna som ska vara inomhus i vinter, krukorna plockas in i förrådet och en del växter förbereds för flytt till Småland.
IMG_9132IMG_9133

Jag sitter och myser i växthuset med tända ljus och en bok, oftast på förmiddagen när jag är ledig. Några tända ljus, en fotogenlampa och en filt gör luften & värmen behaglig därinne.

Vad är det vi väntar på?

Jag väntar på en härlig höst med vackra färger och med klar & hög luft, att få sätta vårlökar i Nöbbele, mer kräftor, skördefester och höst-marknader, tända ljus både inom- och utomhus, kanske plocka svamp, kura skymning och bara vara. Det blir lite mindre stressat på hösten när det mesta av trädgårdsarbetet är avklarat.
Förhoppningsvis får jag skörda några jordärtskockor.
IMG_9137IMG_9136

Snön, kylan och vinterförberedelserna får vänta ytterligare några månader och då börjar vi ju julförberedelserna här i Blogglandet. Den brukar vara tidig bland alla pyssliga & fiffiga bloggare.

 ……. och däremellan kommer “Halloween”.

Efter två pass på “nya” gymmet (redan vick!) på förmiddagen i dag ska jag äta kräftor tillsammans med mina kollegor på det “gamla” gymmet i kväll. Det ska bli smaskens.

IMG_9139

En mysig lördag önskar

4 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

"Å du sköna, du skriver om din väntade vän så man förstår att du har den kär"!- Tigris egen tolkning av din text! *ler*

Anja sa...

Höst å höst;))))! Här råder den femte (egentligen den tredje) årstiden med en fuktighet värdig tropikerna minus värmen!/Anja

Home No.1 sa...

Hej =) Mmm kräftor är inte dumt det. Och ja hösten är här med skön luft! Kram Annica.

Växthusmadam sa...

Ja, visst är det en ganska mysig tid nu! Trädgården tar i lite till och visar fina höstblommor som kämpar för att hinna blomma innan kylan kommer! Din marmelad i förra inlägget lät ju alldeles fantastisk god också!
Ha en skön helg i växthuset!
Växthusmadam