måndag 13 september 2010

Nöbbele del 40 a - Nyplanteringar

Jag jobbar vidare med mina rabatter på framsidan. Funkiorna har fått sällskap av en fetblad (vet ej vad det är), lammöron, vit “blåklocka”, kärleksört, Mose brinnande buske och en ormbunke (från Maria Berg). De flesta växterna är tagna från Täby, “ärvda” eller “fådda”. En jättedaggkåpa hade jag sen tidigare (från Maria Berg, längst ner till höger). Där ska det bli fler! Jättedaggkåpan gillar jag jätteskarpt.
IMG_9419
I “Gula hörnet” har jag satt ytterligare en gul Täby-växt (vet ej namnet), marktäckare (med gula blommor) och johannesört. (Bilder kommer)
Allt blir så fint inramat av den gulblommande Ölandstoken. Den är extra fin i år säger grannen. Jag tar det som en komplimang, fast det nog inte beror så mycket på mig.

Längs med gången till entrén ska det bli en häck av lavendel. Det kommer nog ta några år, men tillslut så …..

Gästboken” växer och frodas. Min egna frösådda jätteverbena är stor och stilig och blommar just nu.
IMG_9422IMG_9421 
Äppelskörden är liten men naggande god, tycker båda jag och lilla A. Vi fick oss iaf en äppelpaj häromdagen.
IMG_9423IMG_9425IMG_9427IMG_9426
Mycket kanel ska det vara i och helst vaniljglass till, men en klick grädde går också bra.

Ett inlägg skrivet i förväg. Del b kommer senare.

7 kommentarer:

Laila sa...

Se upp med jättedaggkåpan! Den frösår sig något vansinnigt och om man inte rensar så har den tagit över trädgården på bara två år!

Ser fram emot bilder på johannesört, en mycket kraftfull medicinalört, men det visste du kanske.

Lena sa...

Den där verbenan var ju härlig.
Jag måste komma ihåg den till nästa år.

Jag kommer förbi imorgon, tisdag, med pellagonerna. Hoppas du är hemma. Ska till Kyrkbyn och sen tillbaka till Vallentuna till 19. Så jag svänger förbi.

Anmaja sa...

Du far som en skottspole mellan dina boenden. Vet aldrig var jag har dej. :-D Kul att följa ditt arbete med Nöbbele och jag förstår att det är där du är nu. Eller var nyss...

Själv har jag inte mer än ett ställe att bo på men jag far till väst om ett par veckor. Är bjuden på barnbarns sjuårskalas, i nytt hus, i nytt hem. Ska bli kul att se hur de har det nu efter flytten från Skåne till G-borg.

Harebra!
Kram Anna

Vitsippan sa...

Hej ! Det är så här förstår Du, att i början, när bloggen var ny kunde jag få in mina scannade foton, med mycket möda.Sen plötligt försvann symbolen för både bild o. video. Iband har jag överfört från Youtube lite ifyllnad.Och så hade jag Picasa webbalbum.Jag är inte så haj på detta hära.Och ingen kamera har jag, bara mobilen och då mobilbloggen, där jag har mina foton, så på det viset har jag två.
Skulle köpa mig en kamera, men vet inte om jag är så duktig på det, som jag var i yngre år.Vad kostar det att skicka den till mig i så fall.Nöbbele i Småland? Det har jag ingen aning om var det ligger.Så fin blogg Du har.Vet att jag följt den ganska länge.För jag fastna för häxor & änglar.Har säkert skrivit det förut.
Någon sa åt mig byta domän, då kanske jag kan få in foton.Har bara haft instmatic med filmrulle förut.
Mimmi säger att det är en lisa för själen att fotografera.

Jag nöjer mig med att läsa och njuta av mångfalden jättevackra bloggar.Jag har ett eget landet runt, behöver inte se det på teve.
Kram och tack ! Mi

Viola sa...

Det ska bli roligt att få se din trädgård nästa sommar, du har verkligen slitit med den, blir så fint så..hoppas dagen varit bra,

kramen

Annika Christensen sa...

Vet ingen som är flitigare än du!!
Det händer alltid något hos dig.
Hade du bott granne med mig skulle jag ge allt överblivit till dig.
Fast vem vet du kommer kanske en vacker dag... det är ju inte så långt från Småland till Skåne..

Ha en bra dag
Annika

Anja sa...

Hejsan Eva Linnea!
Du har dina fiskar varma! Vilken tur att få sluta "kalaset" med en god äppelpaj!/Anja