fredag 1 oktober 2010

Terrakotta-armén på Östasiatiska museet

DSC_0476ny_vers_275_high27

Hösten är härlig med sina fina, varma färger. Terrakotta-armén på Östasiatiska museet passar då bra in i temat.

Min kompis B och jag var där i veckan och “smyglyssnade” på en guide som berättade om detta “fenomen” som just nu finns att beskåda i Stockholm. Gå dit och titta om ni kan. Det är absolut sevärt.

Guidningen var jättebra, men text och bilder som satt uppe går också bra att följa. Men fick en ganska bra överblick men man fattar nog inte vidden/bredden på detta egentligen. Det är så stort & mäktigt!
Bilderna är från museets hemsida.

Coasters250 I museibutiken kan man köpa en hel del fina saker, bl.a glasunderlägg (bilden ovan) med motiv från terrakottaarmén.

Indien ligger mig varmare om hjärtat än Kina så jag köpte en indisk guda-figur (Ganesha) som minne från den här dagen. Läs mer om vem/vad Ganesha är här. Ganesha undanröjer alla hinder och anropas t.ex. i början av ett projekt eller annat som behöver “lycka på färden”. Han har elefanthuvud och människokropp och är även visdomens gud.
IMG_9703IMG_9705

En skön fredag och härlig helg önskar

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en jättespännande utställning! Roligt att du tittade in på min blogg, ja visst är det kul med blommig fredag igen!

Ha en bra helg!
/ Birgit

Viola sa...

Detta är en utställning som jag verkligen skulle vilja se...önskar en riktig skön helg, ha det gott, kramar VIOLAN

Madame C sa...

Mmm, härligt att få se dina bilder, eftersom jag inte kommer att se utställningen...

Tack snälla för den fina kommentaren hos mig, idag. Jag blev jätteglad:) Kul också och läsa att du har trädgård i Småland;)

Ha en go' helg,
Charlotta

Annika Christensen sa...

Den skulle jag verkligen vilja se.
Skall gå in på hemsidan och kolla hur länge den är.
Fin figur du köpte dig.
Den passar ju dig toppen bra.
Annika

Marie sa...

Åh, jag har verkligen varit sugen att åka upp till storstaden och se denna utställning men vet inte om jag kommer iväg, det måste ha varit en otrolig upplevelse att se den! :)

Monika sa...

Hej
Det ser spånnande ut.Tyvärr så kommer inte familjen så ofta till storstan. Vi brukar åka till Köpenhamn, men just nu har jag ingen koll. . . Fin Ganesha, hur har du det med Yogan?
Ha en trevlig helg
Monika

Pysselpalatset sa...

Men så maffigt... kan bara tänka mig.... tittar in för att önska dig en god helg.. kram J

Ruben sa...

Terrakottaarmén borde man verkligen passa på att se, även om det endast är en bråkdel av "krigarna" som visas i Stockholm.
Ha det gott!
/Ruben

Anonym sa...

Ja, den utställningen skulle jag verkligen vilja se. Kanske man ska försöka sig på besök i huvudstaden. Och såklart det är mysigt nu när ljusens tid är här. Fast lite jobbigt kommer det att bli med den lååååånga mörkerperioden utomhus!
Hulda

Växthusmadam sa...

Denna terracotta armé var jag och såg med min mamma när jag var liten, måste ha gått i lågstadiet. Kommer ihåg att jag tyckte att det var jättespännande! Åker den runt, den här utställningen, hela tiden eller?
Ha en skön lördag önskar Växthusmadam

♥ Hannele på Hisingen sa...

en sån fick jag av en kompis