tisdag 2 november 2010

Nöbbele del 43 – Nya kamrater

I dag fick jag en ny “kamrat” som ska värma mig under vintern här i Nöbbele. Han heter “V-Ante” och kommer från IVT. Han är kanske inte jordens sexigaste men han värmer gott.
“V-Ante” är en värmepump! Vad trodde ni?
IMG_0011 IMG_0012

Utomhus har jag fått massor med kamrater i cypresserna utanför köksfönstret; talgoxar, gråsparvar, blåmesar & andra småfåglar.
(Svårt att fota. De är ju så skygga. De dimmiga bilderna är fotade genom köksfönstret.)
IMG_0001IMG_0005IMG_9998IMG_9999
Talgbollarna hänger i vanliga S-krokar
och solroskärnorna matas fram i fågelmataren Grövelsjön från Granngården.
FroautomatGrovelsjon 
Så nu kan jag sitta vid köksbordet och fröjdas åt skådespelet och fågellåten när småfåglarna samlas & äter sig vinterfeta. Det blir ett himla liv när det är bortåt 10 småfåglar där samtidig.
Det känns gôtt i hjärtat.

En go´ kväll önskar

7 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Hej hej!

Du han kommer verkligen att bli den vän. Vår dotter satte in en sådan och det blev toppen både med värme och ekonomin.
Dags att börja mata fåglarna här också tror jag.
Ha en skön vecka
Annika

Anmaja sa...

En sån fin kamrat!
Min värmande kamrat är dock lite mjukare och han är svart och hårig.

Några planer på Växjöbesök har jag tyvärr inte, men far du förbi Kalmar tycker jag att du hör av dej. Kanske orkar jag inte med ett hembesök, men lunch o fika på stan eller i verkstan är alltid trevligt. :-O

Du får starta en egen stickklubb i din närhet, det kan inte vara så svårt. Bara samla ihop ett par stickintresserade och sen sprida. Hmmm... trevligt!

Ett raffigt cykelställ är alltid bra, det ska vara bekvämt också. Det ska visst regna hela min lediga dag, jag kommer att boa in mig o inte gå ut.

Kram - Anna

Vitsippan sa...

Hejsan !
Jag trodde det var en mangel ! Hahaha
Allt bra med Dig, med mig skapligt.

Jag matar i den stora björken en bit utanför min balkong, där tror jag inte att någon störs utav det.I sinom tid ska jag lära mig hur jag får in fotona fån kameran.Måste bara byta sladd
Kram Mi

Laila sa...

Hm, en sådan värmepump vore kanske något för oss i Fagerdala! Ska googla på den och skaffa mer info, återkommer med frågor om jag får!
Ha det gott!/Laila

Viola sa...

Jag kommer att få samma kamrat från IVT..:0) blir ju inte så tjusigt i butiken, men förra årets elräkningar vill jag inte uppleva igen, ha de, kramen

Anonym sa...

How very enchanting this is. A pleasure to have visited your creative blog so much heart goes here.
~Rosemary...

Efwa i Provence sa...

V-Ante, vilket kul namn. Innan jag flyttade till Provence jobbade jag på IVT men det här är nog en ny produkt sedan dess.
Vi har också luftvärmepumpar i Provence och det blir skön värme OCH kyla på sommaren eftersom de är konvertibla. Det behövs där nere. =)