söndag 28 november 2010

Nöbbele del 45 – Advent 2010

Nu drar advent & jul i gång i Nöbbele för första gången för min del.
Jag ska vara här över jul- & nyårshelgerna, så jag måste ju ha julpynt här också.
Riktig gran (modell större) hoppar jag över. De barrar så jag blir “galen”. Det räcker med de små jag har i kruka och i vas.

Tomtarna jag visade i går står i Nöbbele. De köpte jag på Violas julmarknad tidigare i november. Tyvärr har jag missat vem det var som gjort dem.

De elektriska adventsljusstakarna är tända.
IMG_0301 IMG_0289

Röda dukar på bordet och röda, julinspirerade kuddar i soffan & i sacco-säcken (Kuddarna är från Violas “Romantiska Ting” och hjärtana är från Nostalgi-Marie), de vita glöggflaskorna från BLOSSA 2006 pryder sin plats i det “vita” vitrinskåpet och julgransprydnaderna kommer upp i smidesljuskronan allteftersom jag köper dem.
IMG_0282IMG_0283IMG_0278IMG_0279IMG_0280IMG_0275IMG_0276IMG_0277IMG_0268IMG_0269IMG_0285IMG_0316IMG_0313IMG_0309IMG_0307

Ännu en julmarknad är avklarad. Dotter L, barnbarnen A & S och jag gjorde Tingsryd i går med bl.a. julmarknaden på Gjuteriet. Annie “Annalunda Ting” var där med många av sina fina saker.

Värmepumpen går för fullt. Den fick en häftig start i sitt liv här hos mig. Snö och 6-7 minusgrader att jobba med. Men V-ante sköter sig bra, tycker jag.

En fortsatt skön helg önskar

10 kommentarer:

gunsan sa...

Så fint du har gjort.Det är så kul detta pysslande och dekorerande.När man börjar lita i sina skåp kommer man på att man nog har lite för mycket ,det går inte att plocka fram allt.Så är det här hos mej.Trevlig advent.

Växthusmadam sa...

Vad mysigt att få pynta för första gången i Nöbbele! Stora bordet med finfina ljuskronan över ser ju jättefint ut!
Idag skulle jag och min mamma åka på en helt fantastisk julmarknad på landet utanför stan, men när jag kom upp och såg att det snöat ett par decimeter i natt så gav jag upp tanken att åka ut på östgötaslätten idag..... Synd.... Istället tänker jag baka mina saffransskorpor och göra en pepparkaksdeg, det är mysigt det också!!!
Ha en skön första advent i nya huset (när upphör ett hus att vara "nytt" - du har ju haft det ett tag nu!!!?)
Kram från Växthusmadam

bakom berget sa...

God morgon i stugan! Va fint du har det. Verkligen ett jättefint hus. Jag trodde att det var mycket mindre faktiskt!*Fniss*
Hoppas att du får en jättefin dag.
Kram Åsa.

Viola sa...

Vilken härlig adventsstämning du fått till och kan tor att ni hat en häelgi ettåring att fira, här har det snöat sedan tidigt i morse och mssor utav snö har kommit tillsammans med hård nordan, tycker det räcker så bra nu med snöandet...ha en fin vecka, kramn

linnea-maria sa...

Vad fint julpyntat och härligt stora ljusstakar i fönstren. Jag missar väl som vanligt alla roliga julmarknader :/ i jäkten. Ha en fin vecka /Therese

Anmaja sa...

Det ser riktigt mysigt ut, själv har jag inte fåt riktigt som jag vill än. Har inte riktigt orken, men i fönstren lyser stjärnor o stakar i alla fall. ;-D

Adventskram - Anna

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så fint du har fotat mina hjärtan!
Det tar jag gärna och sparar!
Och du fortsätter med dina julmarknader... Här har det varit lugnt i helgen... skulle gjort massor av annat, men det gick inte pga allt snöande...
Kram
Marie

Tigris Predikantan sa...

Jag är tillbaks från den mörka djungeln, så du vet. Lämnar ett litet tassavtryck. Ha en trevlig kväll!

Laila sa...

Den där matsalen är nog min favorit! Hoppas att du inte satt och frös när du väntade på det försenade tåget! Bra att du inte tar bilen nu när vinterväglaget är så osäkert.
Funderar på det där med trädgårdsbloggträff hos mig. Lämplig tidpunkt, vad tror du? Har inte hittat så många bloggare här i stockholmstrakten men jag tror att du har fler kontakter eller hur?
Ha det gott!/Laila

Elsa och Helena sa...

Ser att det blir en härlig jul i Nöbbele och så mycket fint du handlade på Julmarknaden:)

KRAM Helena