torsdag 30 december 2010

Nöbbele del 49 - Kultur i Nöbbele

I går kväll var det jul- och nyårskonsert i Nöbbele kyrka. JUNI-kören sjöng tillsammans med Anders Mårtensson. Massor med folk och en fantastisk konsert. Jag fick rysningar när de sjöng alla de välkända julsångerna, och lite till. Det var fler duktiga solister, men mest applåder drog nog elgitarristen ner när han spelat sin version av ….. ja, vad var det? Minnet är bra men kort. Superbra var han iaf. Mycket applåder i kyrkan var det. Jag blev riktigt sugen på att börja sjunga i kör.
ljunilogga001
Vinterkyrka_2
untitled
Nöbbele kyrka började uppföras 1826 och blev färdig 1832. Den är byggd i empirens ljusa, klara byggnadsstil med kvadratiskt torn. Den nya kyrkan uppfördes på samma plan som den tidiga 1100-talskyrkan i sten, vilken var byggd i romansk stil. Den medeltida storklockan står nu i tornförstun. Altartavlan är målad av kapten S. Andersson. Dopfunten tillverkades i Göteborg i slutet av 1800-talet. Bland inventarierna förtjänar även de vackra takkronorna att nämnas.”
(texten & bilderna ovan är från församlingens hemsida och bilderna nedan är mina egna från i somras och från i går)
IMG_8531IMG_8532
IMG_8533IMG_8534
IMG_0740IMG_0742
Det är en vacker liten kyrka vi har här i Nöbbele!

Kram från en kulturellt uppfylld

IMG_0768

3 kommentarer:

samson sa...

vist är det härligt att bli kulturellt uppfylld//maggan

Viola sa...

Visst är det så fint med kyrkor, är oxå så glad över min och besökte den sist på midnattsmässan, så rofyllt at gå dit, ha ett fint avslut och tack för ett trevligt bloggår, GOTT NYTT ÅR; kramen Viola

♥ Hannele på Hisingen sa...

Gott nytt kulturår!
Kram