fredag 17 juni 2011

Loppisfynd

Jag har hittat en helt ljuvlig bok på loppis; “Trädgården i mitt hjärta” (översatt från engelska, “Cottage Garden”, 1990)
IMG_2232
Jag letar efter “Självhushåll” och “Självhushåll i trädgården”, men den här boken är ett fullgott “surrogat” så länge.
Härliga foton och teckningar.
IMG_2233 IMG_2242
Jag fastnar alltid för de tecknade översikterna & planerna av olika trädgårdar. Jag tycker de är så läckra. Här är den som rymmer både blommor & grönsaker.
IMG_2245
IMG_2237IMG_2240
Avsnittet om “Trädgårdsattiraljer” tilltalar en loppis-själ.
IMG_2234
Förutom vackra bilder får man många goda råd & tips och massor med inspiration. Den här boken kommer att bli mitt “fredagsgodis” några veckor framåt.

Jag kan ana att min trädgård i Nöbbele kommer att ta formen av en så´n “cottage garden”, en lantlig engelsk trädgård. På omslaget står det: “Trädgården i mitt hjärta är boken för dig – och för alla som vill omsätta drömmen om en gammaldags, trivsamt vildvuxen trädgård i verkligheten”. Det passar mycket bra in på mina tankar om hur jag vill ha det i min trädgård i Nöbbele.

Ha en bra dag!
evalinnea

4 kommentarer:

Laila sa...

Grattis till fyndet! Den boken hamnade i rätta händer! Vill gärna bläddra i den vid tillfälle, påminner en hel del om böckerna du letar efter.
Nu på morgonen har alla barnbarn "försvunnit" och försummad trädgård och försummade bloggvänner kan äntligen få lite uppmärksamhet!
Kram

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det var väl en härlig bok! Och den passar väl dig alldeles utmärkt!
kram
Marie

Anmaja sa...

Vicken fin bok! Jag ska på loppis i morgon, men ska försöka hålla hårt i plånboken. :-)
Kram - Anna

Viola sa...

Det var ett vacker loppisfynd, ville titta in och önska en fin fin helg, kram