söndag 10 juli 2011

Månadsbild Nöbbele juli 2011

IMG_2621
Sen juni har det hänt en hel del i min köksträdgård här i Nöbbele.
Ett nytt (större) planteringsbord har införskaffats, gångarna är grusade , rabarbern skördad och en det är en härlig växt i pallkragarna. Potatisen ska premiärskördas inom kort, morötterna och rödbetorna har gallrats, lökblasten blir större & större, bönorna har kompletteringssatts med  blötlagda frön (det grodde dåligt med torra frön), mer ruccola har såtts, myntan skördas varje dag och jordärtskockorna skjuter i höjden. Tomat-, chili & gurkplantorna växer så sakteliga. Tomat- & gurkplantorna gillade klart och tydligt inte att flyttas och omplanteras, men nu är de på gång igen.
B4D8459A90E00777B95B16475A27756B
evalinnea

8 kommentarer:

Efwa i Provence sa...

Nu har jag läst ett halvårs inlägg i din blogg. Så inspirerande! Letade efter mer info om ditt gästboksland. Hur har du tänkt? Tack för tipset om att lägga tidningar som underlag. Nu ska det inte dröja så länge innan jag kommer tillbaka.

Cika sa...

Snyggt och prydligt med singel runt odlingslådorna! Jag hade en liknande ide´ i våras när jag jorde mitt land, men kom inte så långt = / Nu blev jag inspirerad igen! /Cika

Cilla sa...

Det ser verkligen jättefint ut! Jag letar efter en liknande portal som du har. Har du själv gjort den eller köpt den någonstans?

Hoppas skörden blir god!

Cilla♥

Viola sa...

Du har verkligen gjort underverk med trädgården i Nöbbele, är så himla fint med köksträdgården, hur länge ska du vara där..kommer inte ihåg, ha en skön söndag, kram

gunsan sa...

Så mycket jobb du har gjort i köksträdgården.Men så ser det himla fint ut.

Johanna Stålros sa...

Så fint med odlingslådor, och en portal. kram Johanna

Maria Berg sa...

TACK själv, kram MB

Laila sa...

Det börjar se riktigt frodigt ut hos dig!
Även mina chilisar tar tid på sig i år. Förstår inte riktigt varför, det är ju varmt och det gillar de sägs det. Av gurka har jag sått två sorter, den ena växer så det knakelibrakar och den andra står still.
Kram