söndag 24 juli 2011

Söndagsarbete på kolonilotten

Om jag skulle beskriva våra kolonilotter på Överjärva med ett ord skulle jag säga att de är SNYGGA! Men så jobbar vi också med dem. Massor med gödsel, massor med vatten och massor med kärleksfull omvårdnad är vad som behövs. Och det får de verkligen massor av!
IMG_2773IMG_2775
IMG_2774
IMG_2782IMG_2803
IMG_2776
IMG_2794IMG_2783
Potatisen är skördad. Det blev massor! En (kort) rad lät vi vara kvar för att se hur potatisen ser ut om man lämnar kvar den i jorden i stället för att ta upp den. Blasten tog vi bort. Nu är det mitten av juli och då SKA blasten bort för att inte potatisbladmöglet ska sprida sig ner till de värdefulla knölarna. Blasten ska kastas i hushållssoporna och skickas på bränning. Lägg dem alltså INTE i komposten! Bladmögelsvampen som orsakar potatisbladmöglet överlever och sprids vidare med komposten.
Gröngödslingväxterna blommar och lockar humlorna till sig. Vi satte mer gröngödselfrön efter potatisen. Där ska det ju vara gröngödsel nästa år, så det är en bra åtgärd att göra redan nu. Dessutom håller man ogräset borta.
IMG_2808IMG_2805
IMG_2781IMG_2790
IMG_2810
Innan vi gav oss för den här gången lade vi nya wellpappkartonger och nytt gammalt halm i gångarna och runt om. Det såg så himla prydligt ut när vi lämnade lotterna för den här kurshelgen.
IMG_2801
16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

4 kommentarer:

Fotobruden sa...

Härligt med bra skörd på potatisen.
Hade du sått gröngödslings växterna när potatisen redan var i jorden eller nu när du tagit upp den?
Jaghar haft potatis kvar i jorden och det kom minnsan upp ochden var fin.
Lycka till.... Lotta

Anja sa...

Vilken härlig odlarglädje du förmedlar i ditt inlägg!/Anja

Anmaja sa...

Du har ett stort odlarintresse. Mitt sträcker sig till två stora krukor och några små på balkongen. Jag hoppas snart kunna skörda mitt första hallon från den ena stora krukan där jag har just hallon. I den andra stora har jag satt en buske röda vinbär och där kom två (2!) stycken bär som redan är uppätna. I de mindre krukorna blommar det bara till lyst.
Kram - Anna

Kerstin Alvesson sa...

Vad roligt ner ser ut att ha haft. Skoj att ni fick så mycket potatis.

Ha det gott, Kerstin