Om man undrar vad man ska göra med sallad och andra gröna blad, som det lätt kan bli för mycket av, hittar man en bra idé i senaste numret av Allt om Trädgård (Nr 12, aug/sep 2011); gör gröna drinkar. Basen är banan, päron och/eller äpple, smaksättare mynta, persilja och så diverse grönt (grönkål, mangold o dyl). Man kan ta tillvara blasten från rödbetor och morötter också, all grönsaksblast är mums (står det i tidningen). Blanda vilda och odlade blad, sallad, rucola och spenat som gått i blom är inget hinder. Verkligen värt att prova. Jag mixade rucola, asiatisk blad (av nå´n sort), broccoli, mangold, äpple, banan och mynta. Det var mumsigt! Man riktigt kände vitaminerna spritta i kroppen.
,
Jag brukar göra fruktdrink/smoothie på samma sätt, men jag har aldrig blandat i gröna blad på det här viset.
fredag 19 augusti 2011
Grön drink
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Låter spännande, måste prövas, hoppas du inte regnat bort, vi fick 45 mm på 15 timmar, ha en fin helg, kram
Härligt tips, ser ut som rena rama energidrycken!!!
Fina vitlökar i ditt förra inlägg! Fick inte ner några i höstas, men nu i höst ska jag proppa pallkragen full så att jag har till nästa år!
Fast jag är nöjd ändå med pallkrageodlingen som i år gett sockerärtor i mängd, palsternacka och tre olika sorters morötter! Jackpott!
Kram från Växthusmadam
Skicka en kommentar