torsdag 9 februari 2012

Basilika Genovese

Jag fick ju en jättefin present av Charlotta när hon var hos mig i Nöbbele sist. Den växer & gror och ser ut att må bra.
IMG_0591IMG_0590
Presenten fick följa med till Stockholm, för man kan inte lämna så fina små “telningar” åt sitt öde i 2 1/2 vecka, så de packades ner i resväskan. Den är ju ändå ganska tom när jag åker tillbaka till storstan. Notbladskrukan med basilikan “Genovese” (den vanligaste sorten i matvaruaffärernas utbud) är nu “slaktad” och omplanterad. Basilika är en av mina absoluta krydd-favoriter så jag hoppas att alla små plantor tar sig så att jag riktigt kan frossa i basilika så småningom.
IMG_0598IMG_0599
IMG_0604
Men hur ska jag ta dem med mig tillbaka till Småland igen?
Ja, det löser sig.
Det här är en av nackdelarna med att bo på två ställen. Egna förgroddningar får (tyvärr) vänta tills jag bor på ett ställe igen.
I Charlottas present fanns också ärtskott. Det har blivit en hel skog av skott nu. Visst ser det gott ut? Det är gott ………
IMG_0601

Vill du ha fribiljetter till “Rum & Trädgård” på Kistamässan/Stockholm den 8-11 mars? Gå in här och var med på utlottningen! Dragning 29 februari.
rumotradgard-topp

el2012kärlek

4 kommentarer:

bakom berget sa...

Tack för kommentaren inne hos mig!
Oj, kan man göra så med basilika man köper i matvaruaffären. Jag trodde dom var väldigt kortlivade och känsliga. Gott är det i alla fall. Både basilika och ärtskott. Jag kanske ska köra igång en laddning ärtor nu. Tack för tipset!
Ha det bra! Kram Åsa.

Madame C sa...

Hej min vän,
vad roligt att allt tagis sig så fint! Härligt:)
Kram!

samson sa...

härligt med kryddor
tidigt förra sommaren köpte jag en liten kruka salvia till en kyckling rätt plantan planterade jag ut och fick en jätte planta fram på höstkanten
ha det så gott
maggan

bakom berget sa...

Aha jag förstår! Lycka till med plantorna :o)
KRAM.