lördag 17 mars 2012

Teater för kulturtanterna

I dag blir det teater igen för oss kulturtanter. Vi ska se “Kort möte” på Stadsteatern klockan 13.
3524_4

Hon är en lyckligt gift hemmafru med två barn. Han är läkare och stadgad familjefar. Av en slump möts de två på en järnvägsstation. Allt är förstås helt omöjligt. Och ändå inte.

Elektrisk, bitterljuv, återhållen passion i skuggan av andra världskriget. Noël Cowards mästerverk Brief Encounter om förbjuden kärlek får nytt liv på Stora scenen i en föreställning som blandar teater med sång och klassisk biofilm.

– Det här är en underbar kärlekshistoria som följt mig genom livet. Filmen går ständigt i repris på engelsk teve – själv tror jag att jag såg den första gången en regnig söndagseftermiddag. Det är en fantastisk skildring av en tid, ett här och nu, om lugnet före stormen. Året är 1939 och i september ska andra världskriget bryta ut. Livet var för stunden, säger Colin Nutley.

(Texten är från Stadsteaterns hemsida)

En skön lördagskväll önskar

evalinnea

3 kommentarer:

Cika sa...

Ha en trevlig teaterkväll! Önskar, Cika

Anmaja//Lussekatt sa...

Det är nåt särskilt med att gå på teater! Jag passar på här i Kalmar när det är något som lockar, vi har ett bra utbud trots att staden inte är jättestor. Det är fina, mysiga Byteatern, Kalmar teater och Kalmarsalen. På somrarna flera uteteatrar.
Kram
Anna
(bra att det går att lämna min bloggadress här, det går inte i din nya blogg...)

Vita Magasinet sa...

Hej! Den filmen har jag sett, otroligt romantisk! Det är kul med teater också. Hälsn. / Inggun