måndag 27 oktober 2008

Nostalgi (igen)


När jag rensade på vinden hittade jag min gamla docksäng, en av mina gamla dockor och en nalle som har tillhört min mamma. Jag kommer i håg att hon frågade efter den och vi letade, men hittade den inte. Den låg nämligen inuti en väska som hade kommit undan. Det fanns en väldans MASSA väskor på min vind då, så det var inte så konstigt!!
Nu finns inte min mamma längre, så det blir i viss mån en hyllning till henne att göra i ordning docksängen och sätta hennes nalle i den. Docksängen står numera i mitt sovrum med ny "madrass" (inköpt på loppis) av ett quiltat litet täcke och jag har satt i dockan, mammas nalle, min drömprins och min nalle i docksängen. Docksängen var redan vit, lite nött och snygg, så den behövde inte åtgärdas.
Under docksängen står min (tjocka, goa) skyddsängel. Hon vakar alltid över mig när jag sover.

Jag hittade också mina gamla lakan, som jag själv hade när jag var liten. Nu ska min dotter få dem, för att använda till "Bönan" när hon/han kommer till världen i början av december.
Min mamma hette Kerstin och det är hennes hemkunskaps-schalett. Jag heter Eva, därför alla E. Vi får väl tro att det blir en Erik, Egon, Esmeralda eller Emelie. Ingen liten flicka idag får heta Eva!!! Det dröjer nog en generation till.
Nu har jag varit nostalgisk så det räcker för i dag!
Kram Eva Linnea

4 kommentarer:

Rosa Hemmet sa...

Vad mycket fint du hittat i gömmorna, underbart med nostalgi! :) Superfina lakan var det, tänk så de broderade och hade sig förr!

Bodil sa...

Men vilken skatt! Alla dessa vackra barnlakan. Tänk att där satt våra mammor och broderade fina lakan till sina barn. Min mamma hette också Kerstin och var fantastiskt duktig på att handarbeta. Jättekul att du visar vad du har i dina gömmor!
Kram på dig

Hulda sa...

Hej!
Vilken härlig docksäng och allt annat. Vad fint att ge dina broderade lakan till Bönan, men du behåller något lite själv!
Hulda

Pixi sa...

Ohh vad snyggt med alla broderierna!!=)