tisdag 18 november 2008

Omega 3,6,9-hutt (kosttillskott)


Så här års behöver kroppen all den hjälp den kan få för att håll sig pigg & rask. Affärerna (både hälsokost- och mat-) & Apoteket har hyllorna fulla! Köp gärna dem om du tycker att du behöver något kosttillskott. Men här kommer ett tips på ett både billigt och bra kosttillskott som du kan blanda själv:

Det är lika delar olivolja, rapsolja, tistelolja och linfröolja (alla ekologiska förstås). Det blir en bra sammansättning av de olika omega-delarna. Bara linfröolja, som många tar, är inte bra har jag läst. Det ska vara tillskott av alla, annars blir det obalans. Jag blandar ca 2 dl åt gången, alltså ca 0,5 dl av varje olja. Blanda inte för stora mängder eftersom det är kort hållbarhet och oljan bör stå i rumstemperatur (så man inte glömmer den). Doseras 1-4 matskedar/dag alltefter behov. Prova dig fram! Oljorna finns ofta i stora mataffärer eller kan beställas från crearome.

Själv tycker jag att det är överäckligt att svälja 1-2 matskedar olja (som man bör ta av denna blandning varje dag), så jag blandar den i min smoothie.

Hälsosamma hälsningar från

Eva Linnea

2 kommentarer:

Viola sa...

Jissis så mycket härlig läsning, är det här vi nu ska gästa dig i fortsättningen, kram VIOLAN

linnea-maria sa...

Crearome är min favoritbutik! Jag gör min egen ansiktskräm och shampo för jag kan inte använda något annat (ändå jobbar jag på en fabrik som gör sånt :-/ )
Såg att du samlar på linneor. Här är en till, min blogg heter linnea på landet.
Ha en fin dag /linnea-maria