I går blev det soppa på egna jordärtskockor!
Det var en härlig känsla att sätta spaden i jorden och få upp dessa vita härliga knölar. Många verkar de vara också. Jag har lärt mig (här på bloggen bla) att de lätt sprider sig, så jag är tacksam för att jag satt plantan i en pallkrage. Nästa år för de gärna sprida sig om de håller sig innanför gränserna.
Så de 2,5 m höga blommorna vittnade om riklig skörd och att det var ett lyckat experiment detta!
Hoppas du också får en härlig lunch eller middag i dag!
Kram
onsdag 14 oktober 2009
Jordärtskockor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
9 kommentarer:
Detta är så gott så fott så jag nästan tappar andan.
Fast när jag åt det sist så åt jag för mycket. Gissa vad som händer dåÅ
aj aj.. ont i magen så att man skriker
ha det gott
annika
Inget går väl upp mot egenodlat!!!
Tack för fina boktips i förra inlägget!
Härligt höst önskar Växthusmadam
Vad härligt...detta måste jag testa till nästa sommar...kan tro att det smaklade bra...:) ha en fin dag...snöar det..kram
Dottern skivar jordärtskockor råa till tunna skivor i assistent och har i sallad, mums.
Halloj!
Vad gott det ser ut gillar dessa skockor!
Kram Annica.
Du har inspirerat mig! Här skall odlas jordärtskockor... Jag skall köpa knölar i mataffären och sätta ner dem i jorden redan nu!
Härligt med egen skörd!
Kram från Annette
Ärligt talat så vet jag inte om jag har smakat jordärtskockor någon gång. Men jag kan förstå att det var en speciell känsla att hämta direkt i trädgården och sedan laga till. Det är ju lika ljuvligt med potatisen.
Kram Bodil
Den knölen uppskattar även jag! Dina bilder är verkligen aptitliga./Anja
Skicka en kommentar