lördag 14 november 2009

Nu har jag (äntligen) bestämt mig

Nu har jag (äntligen) bestämt mig för att köpa hus (med stor trädgård)  i Växjötrakten. För er som inte vet så bor min dotter och hennes familj i Småland (Familjen i Liljedalen). Nu när de ska bli fyra stycken i familjen till våren, kan jag inte hålla mig kvar i Stockholm på heltid längre. Jag kommer att ha kvar radhuset i Stockholm några år till, tills jag går i pension “på riktigt”, och då sälja huset och köpa en lägenhet i stället. Jag har ju en del av min verksamhet i mitt företag hemma, och det har vägt tungt när jag har velat fram och tillbaka om hur jag ska göra. Köpa hus i Småland – flytta till lägenhet i Stockholm? Köpa/hyra lägenhet i Småland – ha kvar huset i Stockholm? Ha huset kvar i Stockholm – och köpa hus i Småland? Ja, det har inte varit lätt.
24en sep 005
Att ha två hus kommer ju att bli en hel  del jobb förstås, men jag tar det. Släppa Stockholm helt vill jag absolut inte göra och med de priser som gäller utanför Stockholm när det gäller boende, kan man får så mycket mer för pengarna om man vågar/orkar/kan/vill satsa på att köpa ett hus.24en sep 016
Det här kommer säkert att bli en lång  följetong på bloggen, för jag har inte köpt nå´t hus än. Jag tittar intensivt på hemnet.se och det finns massor med hus till salu till fantastiska priser, om man jämför med Stockholm (Men det kanske man inte ska göra!?) Fortsättning följer alltså.24en sep 009
Nu när det är så mörkt och eländig väder får man tända massor med levande ljus och ha det mysigt inomhus. Mysfaktor 10 tycker jag att det är att ha många värmeljus i (gamla) kakformar. Den här hyllan har jag i mitt arbets/massage-rum och förra året hade jag det så här. I år får det bli en annan variant, men mysfaktor 10 måste prövas i köket:
IMG_5035IMG_5036

I köket finns det dessutom några nya krokar att hänga te-muggar, grytlappar och annat på. Jag hittade de här lite gammeldags krokarna på Clas Ohlsson.
IMG_5043IMG_5041
Det stora vita ljuset har fått en “krans” (loppisfynd 10:-), dekorations-enar är inhandlade, fruktskålen i fönstret lyses upp av en ljuslykta och aromalampan har doft av “advent” eller “julmys” (kryddigt).
IMG_5052IMG_5053IMG_5069
IMG_5062IMG_5061IMG_5060IMG_5058

Det lackar mot ADVENT, JUL & NYÅR, mina vänner!
Nu är det bara att invänta snön och säsongens första halka.

Ha en jättego´& skön helg!
Kram

TT

 

12 kommentarer:

Anonym sa...

Oh, vad mysigt du har! Och smålänning ska du bli, ja halv iallfall. Så spännande. Då kan du titta in här när du åker dit, det är ju på vägen.
Hulda

Queen Of Småland sa...

Vad fint och mysigt du har det! Småland är fint och billigt när det gäller hus. Du hittar säkert nåt som faller i smaken. Ha en fortsatt trevlig helg.
Stina

Viola sa...

Det ska bli så spännande att oxå få följa din resa, så mysigt du har det i köket, krokarna var ju så fina, ha en skön kväll med många ljus, KRAM

Mia sa...

Oj vilken härlig resa du har framför dig då. Ska bli skoj att följa den. :)

Vad fint du har gjort med burkarna med kryddor. Egna kryddor??

Ha en fortsatt mysig helg!
Kram Mia

Hannele på Hisingen sa...

Låter spännande 8och lite jobbigt med två hus), ag är lyckligt att mitt barnbarn bor nära, kram.

Anjas Hill sa...

Det var ett innehållsrikt inlägg. Du kommer att ha mycket att stå i den närmaste tiden. Det är roligt att ha familjen samlad på avstånd som inte kräver flera timmars resor.
Lycka till med husletande - det kommer säkert att bli något jättefint!/Anja

Bodil sa...

Va spännande att leta hus. Och otroligt mysigt att få komma så nära barn och barnbarn. Och visst är det andra priser än i Stockholm. Vi lantisar ramlar ju nästan av stolarna när vi hör vilka priser det är i kungliga hufvudstaden.
Lycka till med letandet.
Extra plus idag för alla dina fina bilder!!
Kram Bodil

Bodil sa...

Va spännande att leta hus. Och otroligt mysigt att få komma så nära barn och barnbarn. Och visst är det andra priser än i Stockholm. Vi lantisar ramlar ju nästan av stolarna när vi hör vilka priser det är i kungliga hufvudstaden.
Lycka till med letandet.
Extra plus idag för alla dina fina bilder!!
Kram Bodil

Ingela´s blogg sa...

Å så mysigt du har det. Nu blir jag sugen själv på att "julpynta".

Annika Christensen sa...

Det låter väldigt bra tycker jag.
När du väl har hittat ditt hus så löser det andra sig så som det är meningen.
Stor trädgård mmmm säger jag bara.
Ett stort yogarum....
Tänk alla örter du kan odla själv!!! Ännu mer än du har idag.
Klart att man vill bo närmre sin familj och barnbarnens uppväxt.
Bygga kojor ojoj vad kul... med drömmar som blir sanna.
Fint du har gjort super mys.
Många många kramar
Annika

Växthusmadam sa...

Så spännande det låter! Då får du stanna bilen halvvägs ner, hos mig i Linköping för att ta en fika, varje gång du ska ner och kolla på hus!!!
Tänk vilken stort växthus du kan få plats med då!
Växthusmadam

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack