lördag 23 januari 2010

Helg igen!

Yoga-gruppen på lördag morgon och egen yoga-träning på söndag kväll. Vad händer däremellen? Planering och drömmar om den varma härliga årstiden vi har framför oss får det bli.

Bra tid för planering av inredningen
Jag var på IKEA i veckan och inhandlade diverse nödvändigheter till mina båda hem, mest det nya, men ingången till tvättstugan fick nytt förhänge (igen!).
IMG_5962IMG_5964 
Det mesta till det nya hemmet (filialen i Nöbbele) är till barnbarns-/gäst-rummet, för ett sån´t rum har jag inte i Stockholm. Potta, skötbord, sängöverdrag, madrass-skydd, halkskydd till badkaret, tvättlappar och dyl. Tyvärr blev jag lite besviken på ARV, det porslin som jag tänkt köpa. Det får bli en annan servis. Kastruller, toaborste och bestick fick jag iaf med mig hem.
IMG_5979 
På loppisen i onsdags fanns det några fina kuddöverdrag. De får följa med till Nöbbele.
IMG_5971IMG_5969IMG_5970IMG_5973

Bra tid för planering av trädgården/trädgårdarna
Det kommer inte att planeras så mycket för trädgården i Stockholm eftersom jag har bestämt mig för att vara i Nöbbele på min semester (största delen iaf). Växthuset får fungera som lusthus det här året, rabatterna få vara som de är men örtagården ska jag ägna tid åt förstås.

Det är lite svårt att förstå att det kommer en vår när man tittar ut. Snön ligger troget kvar och temperaturen håller sig stadigt under nollan. Trädgårdsmöblerna, rabatterna, växthuset och örtagården är täckta med snö.
Finns det verkligen växtlighet under allt det här vita?
Men planera och drömma är gratis.
IMG_5977IMG_5978IMG_5976IMG_5975

Den mesta planeringen kräver trädgården i Nöbbele. Där blir det stor-röjning först, sen får jag nog hejda mig lite och “känna in” var rabatterna, växthuset och allt det andra ska ligga. Träd och buskar som INTE är cypresser måste få vara kvar så jag ser vad det är först innan jag bestämmer om eventuella åtgärder. Jag önskar mig en japansk lönn, trollhassel, kornell och två vita rhododendron på var sida om ingången. Givetvis kommer jag att använda mig av Feng shui när jag planerar min nya trädgård och de flesta blommorna vill jag ha vita. Trädgårdsmöbler ska inhandlas (loppis) och äntligen kan jag hänga upp min (rosa) hängmattestol! Det ska bli en myshörna i under-tak-uteplatsen. Där ska jag sitta när regnet öser ner och läsa en god bok.

Ha en trevlig helg ni också och sköt om er!

Kram

TT

5 kommentarer:

Anja sa...

Hejsan Eva Linnea!

Har du en blogg till! Den som heter Keisarin uudet vaatteet? /Anja

Anmaja sa...

♥♥♥
Det låter så mysigt i din planering, särskilt ditt hus här i Småland!
Gör dej en fin lördagskväller!
Anmaja
♥♥♥

Viola sa...

Vad härligt ...det här är bästa tiden, planerandet on inköpen...:) tror du att jag är fullspäckad utav intryck..ha en skön kväll, kram

Lena Kristina sa...

Nöbbele verkar vara en härlig oas för dig. Jag saknar såå vårt landställe som vi sålt men hoppas vi hittar ett nytt om några år, det är skönt att åka till landet och bara vara tycker jag

Kram Lena

Annika Christensen sa...

Det gör du rätt i att satsa på det nya i år man kan ju inte göra allt och vara överallt.
Bra när man kan välja bort.
Det är mitt stora problem vill mer än jag kan liksom...
Grattis i efterskott det borde jag komma ihåg eftersom jag fyller den 21.
Tack för din hälsning till mig.
Annika