måndag 25 januari 2010

Två hem, två hushåll – en utmaning (!?)

Jag skrev tidigare att hitta balansen mellan mina båda hem/hushåll kommer att bli en stor utmaning för mig under 2010. Eftersom jag tänker flytta till Nöbbele när jag blir pensionär (på heltid) har jag fått rådet att inte skaffa mig två av allt utan tänka på att de båda hemmen ska slås ihop så småningom.
Ett gott råd som jag ska följa!

Först av allt (vilket jag redan har börjat med) gäller det att kolla vad som redan finns i min ägo. Det blir en tuff sejour av “rensa i röran” att gå igenom ffa vinden och det som finns där.pukeberg_pres1 
“Arvegods” från när mamma & pappa flyttade till Spanien fick jag plötsligt syn på. En hel kartong med bruksglasserien RUSTIK från Pukeberg. Jag har en del som jag använder redan, men detta fina “glasporslin” få bli grunden i Nöbbele.  Det var nog nå´n mening med att jag inte köpte ARV på IKEA häromdagen. Jag hade ju redan ett “porslin” hemma. Pukeberg glasbruk är tyvärr nedlagt, så vill jag komplettera så får det bli på loppis, Tradera, blocket och/eller antikaffärer.

Gå på loppis hos sig själv är riktigt lönsamt ibland.

RUSTIK är helt i klarglas med en struktur som är liksom “bubblig”. Det är svårt att fånga det på bild, men jag tror ni kan föreställa er.
IMG_5991IMG_5992IMG_5996IMG_5990IMG_6013
Här fanns det mattallrikar, assietter, tårtfat, fruktskål, ostbricka, salladsskål/ar, efterrätts-skålar och glas i “alla” storlekar.

En bra början på en ny vecka önskar

   TT

10 kommentarer:

linnea-maria sa...

Hejsan
Jag har läst om fler som gör fynd i sina egna gömmor. Tallrikarna är jättefina. Vi håller på att slå ihop två hem till ett nu. Lyckligt vis så har det varit så att jag hade nästan inga hushållsapparater men en stor platt-tv så jag har flyttat ihop med en dammsugare o micro och sambon en tv :D.
Ha en fin vecka /linnea-maria

gunsan sa...

Ja tänk så många saker man samlar på sej under ett liv.Som tur är så har vi kunnat ge till barnbarna och sen köpte sonen ett sommarhus så dit gick en hel del.Men i sommar har vi bestämt att det ska bli en vindsröjning.ut med allt vi inte använder.

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Fina loppisfynd, det finns så mycket fint för bra priser. Två boende är inget för mej, jag har aldrig varit nån stug-människa, bor i "stugan" hela året..

Anonym sa...

Menmen, vilka fynd du gör i dina egna gömmor! Passar ju fint med det lite rustika till en lantlig stil. Och så mycket du hade.
Allt gott!
Hulda

Lena sa...

Vilka fina saker du hittat. Roligt att kunna använda igen utan en massa kostnader. De kommer passa superbra på nya stället.

Själv håller jag på att rensar skåp och lådor efter en separation, jag ska själv flytta senare i vår.
Men inte kommer jag att hitta så där fina saker bland mitt skräp.

Viola sa...

Tänk att gå på loppis hos sig själv..jodå det gör nog även jag ibland...:0) hoppas du har en fin måndag, kram

Anmaja sa...

"Rensa i röran" och göra diverse fynd på vinden skulle behövas här, med den skillnaden att det är källarförrådet för min del.
Anmaja

Anja sa...

Hejsan! Jag kommer gärna och hjälper dig på loppisen....;)))!/Anja

Lenas trädgård sa...

Ja, ibland är det bra att inte slänga alltför fort, det man rensar ut från sin hemmiljö. Om man bara har plats att maganisera det, så kommer det mesta till användning...
Själv hade jag paketerat ner en glasservis från Ittala i somras. Den ville plötsligt dottern ha!
Så rensa o släng lagom är mitt tips.
Annars är det väl ändå roligare att loppisfynda nån annanstans än hemma?
Ha det gott! Lena

Skogsfrun... sa...

vad roligt att finna så fint porslin i sina egna gömmor ;)
Min mamma och pappa har också pukeberg. Pappas stående "grogglas" :)

Kram pernilla