torsdag 4 februari 2010

Torsdag

Vilken känsla att märka att det blir ljusare tidigare på morgonen och är ljusare längre på eftermiddagen. Vi går mot ljusare tider och längre dagar. Det är skönt.
IMG_6124
IMG_6123IMG_6122 
Amaryllisen får pryda mitt köksfönster som sin sista uppgift för den här gången, men jag har en knopp till på G. Julen varar ju ända till påska, och det tänker tydligen den här löken leva upp till. Kanske slår den ut på påskafton?
IMG_6121IMG_6128 
Tulpanbuketterna på fredagarna lyser upp min tillvaro och i morgon ska jag köpa mina första riktigt färgglada. Jag tycker att det börjar bli dags nu. Jag köper för det mesta vita eller svagt rosa tulpaner. De är vackrast. Men nu när vårkänslorna  börjar spira så behöver jag lite färg känner jag.
IMG_6116IMG_6120

IMG_6119  

På inredningsfronten intet nytt. Jag röjer och städar mest bland grejorna och bestämmer vad som ska ner till Nöbbele eller ska få stanna kvar i Stockholm. I tisdags städade jag upp efter julen på vinden. Skamligt, men det fanns grejor som jag inte lagt i ordning sen förra julen. Men nu är det ganska snyggt och prydligt däruppe. Enligt Feng shui är det viktigt hur det ser ut ovanför en (eller under en, om man har källare), även om man inte ser det. Energin flödar inte fritt om det är stökigt och bökigt ovanför ens huvud (eller under ens fötter).

Mina vitmålade grisar står där förväntansfulla inför årets jul. Hoppas vi får vara med i år också!

En skön torsdag önskar

2 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

jag njuter också av amaryllis, sonen har gjort fin ordning av julsakerna i garaget.

Viola sa...

Har oxå fortfarande ett par vita amaryllis blommor kvar på köksbordet, dom är vackrast..äntligen har det slutat snöa och i morgon lovas 1+ och sol, tös man hoppas...kram