onsdag 24 mars 2010

Hemma i Stockholm igen

En gråare, regnigare och tristare hemresa i går får man nog leta efter. Vindrutetorkarna gick hela tiden. Dessutom behövde jag fylla på olja. Jag verkligen avskyr så´nt bestyr med bilen. Det är ju inte speciellt svårt eller tar lång tid, det är mer en tjurig känsla. Helst skulle jag vilja slippa och tanka också!!

Hur det än är, är det alltid skönt att komma hem, men jag märker redan nu att det kommer att bli svårare och svårare att åka från Nöbbele och hem till Stockholm igen. Slita sig från barnbarnen är givetvis det svåraste.

Som tur är dröjer det bara till påsk, så kommer jag ner igen. Då ska jag åka tåg ner och “bara” koppla av.

Nu när jag har börjat bo in mig märker jag vad som fattas, så det blir nog en full jätteresväska med ner nästa gång också. Målargrejor, några verktyg, spik & skruv, trädgårdsredskap, mer garn, knoppar till lådor & dörrar, vinställ, skålar, en rosa hink, en blå (påsk)vas, en barntavla, en klockradio och annat" “smått” som får plats och som jag kan avvara från hemmet i Stockholm. En del nytt som jag behöver köper jag i Växjö.

Det blir en tur till ner med bil innan semestern. Då ska lite mer möbler med; barnstolen, en “stegpall”, ett soffbord, ett litet vitt bord, ett skåp (om det går in i bilen), en textiltavla (väv), ett “side-bord”och annat lite större som man inte kan ta på tåget.

Det blev inga bilder i mitt inlägg i dag. Undrar om det har hänt någon gång tidigare?

En skön kväll önskar

2 kommentarer:

Viola sa...

Välkommen hem igen...kan tro att det inte är lätt att lämna de små liven...och har en känsla utav att du kommer ganska snart bli kvar därnere for ever.. kramen

Laila sa...

Slita sig från barnbarnen - jag förstår att det är svårt och jag förstår också att jag är ovanligt lyckligt lottad som har alla sju på gångavstånd här i Stockholm! Idag ska äldsta barnbarnet och jag ta en långpromenad med hundarna, i morgon hämtar jag tre töser som ska vara hos oss under helgen när föräldrarna och lillasyster reser bort.
Lycka till med Nöbbeleboendet!