söndag 28 mars 2010

Söndag

Ni har väl inte glömt bort att vi har gått över till sommartid i natt?

Det bästa med en regnig söndagsmorgon är att all snön försvinner! Annars känns det ju ganska trist & grått.
Hur fort kan snön försvinna, bara så där? Här har vi snackat om att den kommer att ligga till midsommar, men när väl regnet “får tag i snön” försvinner den som i ett nafs. Härligt!
IMG_6665 
En kort promenad till affären i regnet piggade upp. Då tar jag min “dra-maten” med mig. Konstigt nog ser jag ALDRIG nå´n annan som gör det. 
IMG_6639IMG_6641IMG_6640IMG_6643

Uteplatsen på framsidan blir ren och fin i regnet.IMG_6684
Uteplatsen på baksidan har kvar mycket snö fortfarande, men den försvinner med stor hastighet.  Buddha har överlevt, men det ser lite trist ut med de tomma hyllorna. Snart sätter jag ut de färgglada pellisarna där. Det ska bli underbart. De vita pellisarna står på framsidan.
IMG_6645
IMG_6649 IMG_6650

Det bli varmt i växthuset på dagarna. Det är alldeles för tidigt att sätta ut nå´t där, men snart så kan jag det. Iaf på dagarna.
Jag tycker skotten & sticklingarna ser ut att längta ut. Det blir ju ingen riktig fart på pellisarna och annat förrän de får komma ut i det fria.
IMG_6605

Snart är det påsk och jag hittade ett stort berg av videkvistar på min promenad till loppiset i går. Stora härliga vide-kuddar! Avstår att pynta riset. Det är så vackert som det är.
IMG_6660IMG_6655IMG_6663   
Det blir inte så mycket påskpynt hemma hos mig, men lite “måste” man ju ha. Jag pyntar för mina kunders skull, men visst känns det vårligt när man får köpa de härliga påskliljorna. De ser så ynkliga ut outslagna i affären, men när de slår ut i all sin prakt, blir man glad, eller hur?
IMG_6668IMG_6671IMG_6670IMG_6677

En fortsatt skön söndag önskar

4 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Härliga bilder med regn och ... "soliga " blommor!
:)

Hanneles traditioner sa...

gillar inte sommartid...

Men påsk är kul :)

Anonym sa...

Jo du, draraten använde vi när vi bodde i stan, då handlade vi mat till fots, med dramaten. Och det var bara vi och en och annan mycket äldre dam som använde en sån. De är ju så bra, och man kan handla mycket utan att det blir tungt!
Finvädret verkar vara i södra europa, iallafall inte här. Nu har vi tagit ner elslingorna! Alltså tillräckligt varmt att göra det.
Fina påskblommor! Och de passar så bra i en blå vas!
Hulda

Växthusmadam sa...

Vilken dag ska du till mässan? Jag ska också lyssna på Annika o Eva, ska dit på fredagen! Vad roligt det vore om du också är där då!!!
Växthusmadam