söndag 4 april 2010

Nöbbele del 13 - Trädgården

Vad ska få vara kvar och vad ska väck?
Jag har fått rådet från flera håll att ta det lugnt med att ta bort träd och buskar som finns på tomten. Det goda rådet har jag tagit till mig, men “skogen” framför huset som både tar bort massor med ljus inne i huset och stänger av huset från omgivningen SKA VÄCK har jag bestämt.
IMG_6815IMG_6818
Cypresserna på baksidan ska jag bara kapa. De kan vara bra som både insyns- och vindskydd, men de behöver ju inte vara 5 m höga!
IMG_6820Ett buskage i det sydöstra hörnet av tomten får vara kvar, för där tror jag man kan göra mysiga kojor. Rensar man lite inifrån kan det nog bli ett mysigt tillhåll för småkillarna så småningom.
IMG_6809Något sorts stenparti ska nog det här vara (nedan), men jag undrar varför det ligger två metallplåtar där med en sten på. Jag får väl veta det när jag tar bort dem!? Men det ska nog gå att få fason på det här också med mer lavendel och fler taklökar. Trädet bakom blir en överraskning när det får blad. Kul “format”!
IMG_6806IMG_6807
Jersminer?
IMG_6803IMG_6804
Annars är “gräsmattan” mest mossa, men jag får trösta mig med att det är grönt iaf. Jag kanske inte behöver investera i en gräsklippare ens?
Det finns några träd på tomten också, med fågelbon. Ett ser ut som ett skatbo.
IMG_6800IMG_6802
Rundvandringen fortsätter runt huset …….
IMG_6801IMG_6799IMG_6812IMG_6811
…… och avslutas med “utsikten” från trappan.
Där ser ni samma cypresser från “insidan” som på de första bilderna. Snacka om “skog”!
IMG_6817IMG_6816
Nu har jag varit på shoppingtur bland trädgårdsaffärerna i Växjö och inhandlat mig de allra nödvändigaste sakerna för att börja ta itu med trädgården: trädgårdshandskar, en sekatör, en räfsa, två “lövkorgar”, vattenkannor, ogräsrensarknäskydd, trädgårdsredskap (en uppsättning att använda och ett för dekoration (det vita)), kompostgaller (ej med på  bilden) och basilikafrön. Fröna ska jag plantera hemma och ta med mig plantorna ner till Nöbbele till sommaren.
IMG_6825

En skön början på trädgårdssäsongen önskar

5 kommentarer:

Viola sa...

Du har mkt härligt att planera, kramen

gunsan sa...

Hej Trädet du undrar vad det blir tror jag är en Hängkargan.I så fall får den små blad och små gula blommor.Har en själv.Gunborg.Och att du vill få bort skogen som du säger det förstår jag .

Home No.1 sa...

Hej härligt med planer va kul du ska ha *FNISS* säger jag som inte är nån trädgårdsfantast=))) Fast det blir onekligen mer kuligt med snygga verktyg! Kraaaam Annica.

Annika Christensen sa...

Så mycket roligt du har framför dig.
Det måste kännas så otroligt roligt med alla planer.
Hoppas du har haft en underbar påsk.
annika

Hanneles topiary sa...

De mesta ska absolut vara kvar, tacksamma att forma, stamma upp, bara fantasin begränsar, bollar, kiber, tekannor, finns massa fina tips om formklippning i min blogg : http://formklippningtopiary.blogspot.com/