lördag 3 april 2010

Nöbbele del 12 – Första påsken

Nu börjar det likna nå´t i huset i Nöbbele! Soffan jag köpte sist jag var nere hämtades mha D och en hyrd släpkärra. Nu har mina gäster någonstans att sitta. Med ett vitt överdrag från ELLOS blev den som ny. Soffan invigdes i dag, och fick godkänt. Den går tom att sova i! Fattas: ett soffbord.
IMG_6745Det är fortfarande ganska tomt på väggarna, men i köket har tallrikshyllan kommit upp, i barn/gäst/sov-rummet har “månadstavlan” satts upp och i matrummet har en smidesljusstake hamnat på väggen. Det är väl bäst så när det springer små människor här som inte förstår att man inte ska fixa så mycket med ljus som brinner. Annars tror jag det är vanligast att just den här sortens ljusstakar står på golvet, eller iaf står och inte hänger på väggen.
IMG_6741IMG_6796 IMG_6750
Tog det som fanns tillgängligt att “dekorera” tallrikshyllan med. Kommer att ändras allteftersom, eller vad tror ni?
IMG_6794IMG_6792

Det finns inte så mycket blommor ute i trädgården, men de som finns är på väg upp. Det ska bli intressant att få se vad det är så småningom. Snödropparna är redan uppe och grannens härligt lila krokusar öppnar sig så fint när solen lyser, och det har den ju gjort i dag med besked. Så härligt!!
IMG_6755IMG_6760IMG_6758IMG_6759
Troligen har jag ett stort rabarber-stånd, pioner, scilla, vitsippor och (förhoppningsvis) lammöron i trädgården, men det är bara gissningar än så länge. Spännande!

IMG_6737IMG_6740
Smides-takkronan fick följa med ner eftersom jag inte har någon bra plats att hänga den på i Stockholm. Här i matrummet åts det påsklunch i dag. Hela “Familjen i Liljedalen” och D´s föräldrar var här. Några av mina “paradnummer” serverades: ädelostpaj och chokladpåsktårta (tyvärr tog jag inga bilder) med lax, kalkon & ren, ägg (förstås), sill & potatis, egna groddar, basilikaröra & hembakat bröd med hummus & ost.IMG_6785
T.o.m. hundarna njöt i fulla drag i vårsolen.
En fortsatt GLAD PÅSK önskar

4 kommentarer:

Viola sa...

Du fixar till det så himla fint..så härligt att sätta nytt bo...är nere i vattenhålet och har njutit vid söderväggen utav en underbar dag, ha en fortsatt skön helg, kram

Hannele på Hisingen sa...

Härligt, jättefint, kram.

Gårdsromantik sa...

:*¨¨*:♥ GLAD PÅSK♥:*¨¨*:

Önskar Maud

<Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

Anmaja sa...

Va fint det blir. Ser att du har ett gammalt FIA-spel, lika dant som jag hade som barn och jag tror att jag har det i nåt skåp eller låda fortfarande. Jag undrade alltid varför det gula boet bara var en ring. :-)
Hadebra resten av påsken!
Anmaja