tisdag 25 maj 2010

En (o)vanlig tisdag

Vad är det för väder vi har fått?
Här tror man att man ska kunna bjuda sin allra “äldsta” väninna Y på lunch på terrassen, men icke. Det är bara 11 grader där. Men vi hade trevligt ändå. Soppa & hembakat bröd och rabarberpaj med kaffe till. Inte dumt!
Y och jag gick i 8:an tillsammans (67/68) och har hållit kontakten genom alla (43!) år trots att vi bor VÄLDIGT långt från varandra.
Y har alltid tagit kontakt med mig när hon har varit i Sverige och jag har hälsat på några gånger hemma hos henne.
Det kallar jag vänskap!
I den här skolan gick vi.
Där gick även dotter L, 30 år senare.

En varmare tisdag önskar

5 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Härligt när vänskap varar! Ovanligt!
:)

Monika sa...

hej
så mycket fint å tänkvärt på din blogg!det var ett tag sen jag tittade in. Har varit mycket jobb å manen i amazonas....
så kul med din vän! lycka
Ha det gott
MonikA

Viola sa...

Vad härligt att ni ännu har kontakt, jag gick åttan 68/69...:D är faktiskt i vattenhålet med modern och åker hem till lunch i morgon...vi har det så skönt, men vädret är som sagt inget vidare, KRAM

Laila sa...

Ser att det hänt en del sen jag kunde titta in senast. Har haft problem med datorn, sonen och svärdotterna arbetade hela söndagen med att reda upp dels kabeltrassel, dels isolera alla sladdar (en av deras katter som är här på sommarviste biter av alla sladdar hon kommer åt). Så fint du har på baksidan av huset (i Stockholm förmodar jag)!

Anmaja sa...

Fint med en god, och lång, vänskap!

Jag har mina 'gamla vänner' kvar i hufvudstaden och vi träffas då jag kommer upp samt att de varit hos mig några gånger under de dryga trettio år jag bott här i Kalmar. Vi fortsätter där vi slutade och då känns det inte att det gått ett år eller mer mellan varven.

Hadebra!
Anmaja