onsdag 26 maj 2010

Onsdag

Nu på kvällen gick jag till brevlådan för att lägga på ett brev. Vilka dofter som slog emot mig. Helt underbart! Hägg, syren & allhanda träd blommar. Både gräs & ogräs växer så det knakar. Rena drivhuset nu efter den regniga gårdagen.
Tid att njuta

Här hemma har det omplanterats i dag.
Basilikan har fått större krukor. Några plantor fick riktigt stora krukor, så nu ska det bli spännande att se vilka som “vinner”.
IMG_7458IMG_7459
Paprikaplantorna har jag satt i en jättestor kruka. Samma som jag fick 17 paprikor i förra året. Det kanske är en paprikakruka, så det är nog bäst att jag sätter paprikorna där i år också, tänkte jag. Fröna är “barn” från förra årets skörd. Dessutom lyckades jag riktigt bra med att förgro i “plugg-boxen” i år. Man lär så länge man lever.
IMG_7465IMG_7464IMG_7462
Fuchsia-sticklingarna som har stått i vatten har kommit i jord och jag har tagit några nya. Jag testade att sticka ner några direkt i jorden. Vi får se om de tar sig. Det är kul att experimentera!

Tagetes-, rosenskära- och vallmo-frön har fått jord över sig. Persiljan står numera i örtagården.
Några förgrodda potatisar stoppade jag ner i en stor terrakottakruka (IKEA) häromdagen och nässlorna som finns i min trädgård är skördade och ligger på tork.
IMG_7467

Det blir en hel del när man väl sätter i gång. Jag skulle inte ha så mycket i år, men det blir lätt så i alla fall.

I morgon ska jag plantera alla blomfröplantor som jag har lyckats med. 

En skön onsdagskväll önskar

5 kommentarer:

Viola sa...

Här ska det sås för andra gången i morgon, dags igen för att få i jorden, för andra gången, sallader, rädisor och nu har Blendadagen passerat, då är det dags för baljväxterna, lyder min älskade morfars råd..enligt bondepraktikan...kram

Tigris Predikantan sa...

Så du jobbar ... du kommer att få super skörd. har du blom- och grönsaksbutik *ler*?

Anmaja sa...

"Tid att njuta" - fint!

Anna/Anmaja

Laila sa...

17 paprikor i en kruka! Den måste vara enorm! Själv har jag slutat med paprikor eftersom de alltid dragit in en massa bladlöss i växthuset...

Bodil sa...

Du är så flitig i växthuset och har tydligen sått massor. För min del blir det inte sått något särskilt den här säsongen. Men köpta tomatplantor och gurkplantor har det blivit. I morgon har jag äntligen bilen och kan dra iväg för att köpa sommarblommor till mina krukor. Ska bli kul.
Kram Bodil