torsdag 27 maj 2010

Torsdag

Rapport från växthuset:
Aloe vera
IMG_7468IMG_7470IMG_7469
Nu har min orange “vän” blivit så här stor och fått massor med nya blommor:
IMG_7478IMG_7479
Bland dessa vita penséer finns det sticklingar av vita pelargoner någon stans!
IMG_7481IMG_7483
Till jul förra året fick jag några frö-kuvert av Maria på “Marias Trädgård”. Nu har dessa frön börjat gro. Det är nästan ännu roligare när man lyckas med några frön man fått av någon, än de man köper. Marias frön (Purpurklätt, Jakobs stege) har inte kommit långt men en bra bit iaf. Stormhattsfröna blev inte så bra. De grodde dåligt, men jag slängde ut jorden, där jag försökt få dem att gro, i rabatten så kan ske de tar sig ändå.
IMG_7472IMG_7476IMG_7455
Jag har inte så där helt koll på hur de kommer att se ut när de är stora (har bara sett dem på bild), men jag har satt ner några av dem i min rabatt och hoppas på det bästa. Några plantor får stå och bli stora i krukor, så kanske de får följa med ner till Nöbbele.
Stort tack till Maria för denna fina julklapp som fröjdar en så länge!

En varm & skön torsdagskväll önskar

1 kommentar:

Knytt sa...

Så vackra bilder!

Orange, det är något speciellt med den färgen. En del av mig skriker direkt "vägkon, televerket, akta akta!!" men det finns ju en väldigt varm sida också.

Jag ska göra en solnedgångsrabatt helt i orange där jag ska samla mina vägkonsväxter - jag upptäckte nämligen att det är lättare för mig att uppskatta det vackra i orange i solnedgångsstrålarna. Då glöder de!

Gör du något speciellt med aloen?